Megvan Torgyán utóda – de nem egészen úgy, mint gondolnánk

Amint a külképviseletekben is elérkezett egy határ s maga Szijjártó is megerősítette, hogy lejárt az eddigi diplomácia kora, úgy a kisgazdaságban is új időszámítás kezdődött.

Legalábbis mióta Drotár Adrienn a politika színpadára lépett.

A hajdúszoboszlói hölggyel készült programbeszéd nem múlik el nyomtalanul, bármilyen szempontból is próbáljuk kiemelni ambiciózus paramétereit s politikai széleslátását.

A helyi televízió valószínűleg legsikeresebb műsoraként könyvelheti el a pár napja rögzített – izé… – politikai bemutatkozót, amit a szikáran lényegre törő „Vállakozóból politikus” címmel osztott meg a világgal.

Adrienn, remélem még sokat hallhatunk rólad s főként láthatunk is egészséges termeteddel és ambícióiddal, mely kettő ilyen lenyűgöző harmóniáját utoljára Staller Ilona kampányprogramjában érhettük tetten.

A bemutatkozásból mindenképpen kiemelendőnek érezzük, hogy:

-Adrienn összefüggően beszél
-Tud olvasni is
-Világos, rövid mondatokat fogalmaz
-Nem bonyolítja túl a programját
-Műszempillája szárnyalása vetekszik a tüdőkapacitásával

-Igen, ismert lehetek – hárította a műsorvezetői felvezetését, miszerint sokan ismerhetik Andreát Hajdúszoboszlón s ebben egy cseppet sem kételkedünk, de rögtön világossá is teszi az okát: „mivel fogtechnikai végzettségem is van”.

De a politika is érdekli, nem véletlenül választották meg a Magyar Gazdák és Polgárok Pártja országos alelnökének.

A műsorvezető kicsit nehezen keveredett ki saját verbális csapdájából, mikor arról érdeklődött önkéntelenül az alelnökasszonytól, hogy hogyan is jutott eszébe, hogy más oldalról is megmutassa a…tudását…?; de Andrea profi közéleti szereplőként válaszolta meg könnyedén: „elsősorban azért, mert megkértek…”

Megtudhattuk, hogy vannak céljaik és programjaik, ami neki is tetszik ebben a politikai pályában s mivel ő is fiatal, meggyőződése, hogy a jövő a fiatal generáción múlik – ez konkrétan a politikai programja is.

„Igazából ha tehetünk érte és van céljaink, akkor mér ne próbálnám meg” – jelentette ki magabiztosan és szöveghűen.

A torgyáni örökségre kitérve egyértelművé tette, hogy „igazából nem azt képviseljük, a Torgyán József időszakát, de vannak benne azok az emberek, akik képviselték ezt a részt./…/ Igazából a programjaink is hasonló, lehet mondani, de nem az, tehát teljesen más” – mondta magyarul Andrea.

De azért „programjaik is vannak”, elsősorban a mezőgazdaság fellendülése, magyar embernek magyar földet kell adni, az oktatást támogatni, meg a vállalkozásokat – neki például van egy ingatlanos.

Az anyagi háttérről is világosan beszélt az alelnökasszony: ’ponzorok is jöhetnek bele (mármint a pártba) ő pedig a Parlamentbe jutástól sem riad(na) vissza.

Andrea végső célja a fiatalok fellendítése lenne, ami egyébként nem rossz elképzelés, bármit is értsünk alatta, egyetértünk, már csak azért is, mert ennek a célnak számos élvezetes formája van. Elég ránézni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!