Meggyes Tamás: Egy félresikerült esztergomi dajcstomi esete az anyapárttal

Közel tíz éven át nyomta a bringát Esztergomban, finoman szólva is hektikus parancsuralmi rendszerben, 2009-ben még magabiztosan állította, hogy elképzelhetetlen, hogy ne ő vezesse a várost: „ami Esztergomban zajlik, az egy kísérlet. Ez fog történni az egész országban” – állította magabiztosan.

Közös pártösszefogással Tétényi Éva mégis kiütötte – 2013-ban már az esztergomi városvezetők életbiztosítási szerződéseivel kapcsolatos vélt törvénytelenségek miatt kellett számot adnia a Győri Járásbíróság előtt, azóta Meggyes kihullott a történelem és a Fidesz rostáján.

esztegom0

Pedig Meggyes lehetett volna Deutsch II, minden botrányos kelléket felvonultatott ehhez a magánéletében, csak túllépett a mai korcsmán és azt hitte, törvényen felül áll, mert a fű is úgy nő, ahogy ő akarja – na ez már nem jött be.

Meggyes nem érett be, mint várták volna tőle az elvtársai, sőt. Vezetői stílusát jól jellemezte, hogy rendszeresen kikapcsolta a vele vitatkozó ellenzéki képviselő mikrofonját, amikor pedig magánélete került szóba egy testületi ülésen, azt vetette oda egyik képviselőtársának: „én ezekre emlékezni fogok az életem hátralevő részében, és remélem lesz még módunk ezt a dolgot úgymond megbeszélnünk”.

Ezt a kiszámíthatatlan mentalitást erősen beárnyékolta felesége állítólagos megverése is, amit az asszony először tagadott, aztán elismert, aztán Meggyes felesége beszámíthatlanságával próbálta kivédeni.

esztergom2

 

Hogy sajátos kapcsolat lehetett az övék, azt a feleség egy korábbi interjúja is bizonyítja, amikor már a válópert fontolgatta: „Tamás szinte nyíltan felvállalta kapcsolatát szeretőjével, aki nem mellesleg férjezett asszony és a férjem beosztottja. Később kiderült, hogy ez a viszony már évek óta tart. Beszélgettem a férjem szeretőjének házastársával, az ő véleménye is az, hogy érthetetlen és összeférhetetlen ez a munkatársi-szeretői kapcsolat”.

A 2010-ben Meggyes megdöbbenésére elvesztett polgármesteri választás némileg kijózanította, na persze csak átmenetileg, mivel ekkor még élvezte PÁRT bizalmát s a számára kijelölt szerepet, amit az önkormányzati többség birtokában kijelölték számára a „szívasd Tétényi Évát” elnevezésű lokálpatrióta társasjátékot – állt is Esztergom ügye négy évig, mint f.sz a lakodalomban.

Napirenden voltak az olyan botrányok a testületben, mint a Fidesz-KDNP frakció kivonulása a képviselő-testületi ülésről, hogy a testület ne tudjon dönteni egy polgármesteri vétó miatt újratárgyalt ügyben, amely óriásplakátok tulajdonjogát érintette. Pl. Ami véletlen Meggyes aktuális feleségének a cégét érintette volna.

esztergom3

Meggyes Tamás 2010-től semmi másra nem kellett már a pártjának, csak a polgármesteri munkát krakéler gátlástalansággal akadályozó padlóféknek – nagyjából úgy is bántak vele. Egyre gátlástalanabb ámokfutása és elszabadult közéleti tevékenysége egy idő után már a Fidesz számára is kezdett terhessé válni. Tétnyi Éva blokkolása sikeres volt éveken át, de azt már nem lehetett hova dugdosni, amikor hűtlen kezeléssel gyanúsítja az ügyészség Meggyest, mivel még hivatali idejében jogtalanul próbált hozzájutni egy befektetéssel kombinált életbiztosítás után járó összeghez. Kár ugyanakkor az ügyészség szerint sem keletkezett, mert a biztosító tévedésből az önkormányzatnak utalt.

Ez nagyjából a selyemzsinór volt, mentelmi jogát felfüggesztették – a Fidesz lassan s csendben eleresztette a kezét tudván, hogy a 2014-es választást már simán viszik Esztergomban, Meggyesre és a botrányaira már semmi szükség. Újjáalakult a párt esztergomi alapszervezete is, s már ennek sem lehetett tagja.

Meggyes Esztergom Nérója – állították róla. Tökéletes keret a hatalom és a Fidesz tébolyához.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!