Igent mondott Európa legjobb tojásdíszítője

Az Ország Nyuszijának, Zsigóné Katinak legszebb ünnepe a Házassági évfordulója, csak utána jön a húsvét. 2017-ben e kettőt most szinte egyszerre ünnepli, 40 éves házas lett. Persze az ünnepről sem feledkezett meg: 300 000 forint értékű csipkézett strucc tojást készített.

Európa legjobb tojásdíszítője, Zsigóné Kati népi iparművész évről évre csodálatos hímestojásokkal kápráztatja el az embereket. 2017-ben egy 300 000 forint értékű csipkézett strucc tojás különlegességet mutatott be, amelyet több ezer alkotásával, köztük világon egyedülálló darabokkal együtt bárki megtekinthet kecskeméti otthonában.

Az idei év azonban nem csak ezért különleges Zsigóné Katinak: 2017-ben, pont a húsvéttal egyszerre ünnepli 40 éves házassági évfordulóját, amelynek alakalmával újraházasodnak férjével.

„Már megtörtént a ‘lánykérés’. Helyszíne ugyanott volt, ahol 40 évvel ezelőtt, – illetve a lebontott háznak a helyén” – mondta a kiváló tojásdíszítő, aki 63 évesen ugyanabban a szépséges ruhájában mondja majd ki szerelmének az igent, amit 15 éves korában kapott édesanyjától.

„A nagyhétre való tekintettel: 2017 május 6. szombaton, 18 órakor a kecskeméti Barátok Templomában kerül sor a három papos esküvőre. Az esküvőt celebrálja Bárkányi Ernő lelkipásztor, templomigazgató. Az esküvőre mindenkit szeretettel várunk, aki boldogságunkban osztozni kíván” – tette hozzá Kati, akinek ötlete alaján a templom előtt esküvői ládát helyeznek el, ahova minden részvevő bedobhatja a jókívánságait. Ezután szűk körben tartják meg a Rubin Lakodalmat.

Kati és férje állítják: nekik sikerült az igaz boldogság elérése, sikerült a mesét, álmaikat a valóságban megélniük. Ezzel példaértékűvé teszik, minden ember számára, a házasság- és az örök szeretet hitét.

subscriber

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!