Ha Tarlós újraindulna a Fidesz támogatná, de vajon nyerne is?

Tarlós István kormánypárti koszorúban - Budapest, 2015. december 22. Borbély Lénárd (b), Wintermantel Zsolt (b3), Bús Balázs (b4) és Karsay Ferenc (j) Fidesz-KDNP-s képviselõk Tarlós István fõpolgármesterrel (b2) beszélgetnek a Fõvárosi Közgyûlés ülése elõtt a Városháza dísztermében 2015. december 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Fidesz-KDNP polgármesterei a Magyar Időknek támogatásukról biztosították a szintén Fidesz-KDNP-s főpolgármestert, Tarlós Istvánt. Bár önkormányzati választások csak 2019-ben lesznek – bő két év múlva – ha tehetnék, ők már most leadnák Tarlósra a szavazatukat.

Pedig tavaly még úgy tűnt, a kormány Kocsis Mátét józsefvárosi polgármestert favorizálja, sőt, maga Tarlós is elképzelhetőnek tartotta ifjabb kollégájának személyét a főpolgármesteri pozícióra, azonban a népszerűségi adatok azt mutatták, hogy Kocsis a nyóckerben inkább népszerűbb, ismertebb mint főváros-szerte, a Fidesz győzelmi esélyei így elvileg Tarlóssal nagyobbak, mint bárki mással. Kocsis is inkább a Parlamentbe készülne, tehát halmozottan valószínű, hogy marad Tarlós.

Persze ez még nem hivatalos, hiszen előbb a 2018-as parlamenti választásokra kell koncentrálni.

A fővárosi pártpreferencia-mérések szerint a baloldal a fővárosban erősebb, mint a kormánypártok, így egy gyakorlatilag bármilyen baloldali jelölt megverheti még a hatalmon lévő Tarlós Istvánt is. Persze ehhez el kell jutni oda, hogy a baloldal indítson egy jelöltet, és ne ismétlődjön meg a 2014-es ámokfutás.

A kampány egyébként hosszúnak és elhúzódónak ígérkezik, hiszen már idén év elején elkezdték a közélet-tematizálást a szokásos Demszkyzéssel, négyesmetrózással, melyre a csalásokat felderítő OLAF-jelentés adhatott apropót.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!