Erdő Péter húga ellen valahogy minden nyomozás megszűnik

Fülöpné Erdő Mária

Bár több mint hatvan hallgató nem teljesítette a feltételeket, mégis diplomát kapott a katolikus főiskolán, ezért közokirat-hamisítás miatt nyomozott a rendőrség, de végül nem találtak bűncselekményre utaló jeleket – az elmúlt öt év alatt, négy nyomozásból (közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés és közokirattal való visszaélés elkövetésének gyanúja)
egyszer sem – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap a birtokába jutott információk alapján tett feljelentést az Erdő Péter bíboros húga által vezetett Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) ellen.

A Népszava megtudta, hogy Fülöpné Erdő Mária rektor távozik pozíciójából. Úgy fogalmaztak: bár hivatalos indoklás még nincs, a háttérben „a főiskolát évek óta sújtó botrányok állhatnak”. Az egyházmegye szerint ellenben csak szabadságát tölti július 31-éig.

A Népszava szerint ugyanakkor, mióta 2012-ben Fülöpné érkezett az AVKF élére, több botrány is történhetett az intézményben. Például egy, az intézményben lefolytatott belső vizsgálatról szóló jelentésből fény derült arra, hogy 1286 hitelesített diplomából 62 esetben számos szabálytalanság miatt egyértelműen nem lehetett volna oklevelet kiadni. Kiderült az is, sok hallgató úgy végezte el a képzést, hogy nem csupán a kimeneti, de adataik alapján még a felvételi követelményeknek sem feleltek meg. – írta meg az MNO.

Erdő Péter húga körül egyébként halmozódtak a botrányok. Mivel testvére, Erdő Péter a esztergom-budapesti érsek, aki állítólag „jól fekszik” a Fideszben, ezért úgymond a kedvéért elengedik a nyomozásokat, és szemet hunynak húga botrányai fölött.

Érthetetlen, hogy Fülöpné Erdő Mária hogyan kerülhetett rektori pozícióba úgy, hogy arra nem volt hivatalosan alkalmas, ráadásul lelketlenebb munkaadó volt, mint bármelyik multi ugyanis a szabadságra küldött dolgozóknak például külön kiosztott munkákat.

De több mint 300 millió forintért kellett kidolgoznia új állami tankönyveket még 2012-ben. Kapott Áder Jánostól kitüntetést is, de most úgy tűnik botrányai miatt a háttérbe kell lépnie, no persze nem halandó módjára, mivel nyomozások, eljárások a bizonyítékok ellenére sem indultak, vagy zárultak eredménnyel.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!