Falus Ferenc újra előkerült, és folytatja

Falus Ferencet a 2014-es főpolgármesteri választáson a baloldali összefogás indította volna el Tarlós Istvánnal a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben. Falus személye annyira azonban már az utolsó pillanatban nem győzte meg – nem csak az összefogásban résztvevő pártokat – de még magukat a választókat sem, így a szavazás napján rá, már nem is lehetett szavazni.

A 2014-es önkormányzati választás gyakorlatilag egy paródia volt. Az egykori országos tisztifőorvos mögé beálló pártok pénzt nem sajnálva választási kampányt tettek Falus neve és arca mögé, majd az utolsó pillanatban felbukkanó Bokros Lajos és „pártja” jelentkezett a fővárosi főtrónusért.

Úgy látszott az egykori neoliberális megszorító meggyőzte az ellenzéket, ugyanis Falus mégsem került fel a szavazólapra, ellenben Bokros neve mellett viszont nem szerepelt egy meghatározó baloldali párt neve sem, sőt Bokros „Eleged van de nem vagy balos?” feliratos óriásplakátokról próbálta meg rávenni a baloldali szavazókat, hogy ugyan szavazzanak már rá. Közben a várospolitikával évek óta foglalkozó Horváth Csaba valamiért háttérben kellett maradjon.

Falus Ferenc ekkor éppen úgy érezte, leforgat egy Kusturica-filmet lóval, síró gyerekkel, és jól nyakon öntötte magát egy vödör vízzel. Vagyis szólt valakinek, hogy öntse nyakon. „Jöhet.”

Íme a jobboldalon csak „vödör lóhugyos videóként” ismert jelenet.

A komédia vége az lett, hogy az egyébként a baloldal számára nyerhető főváros maradt a Fidesznél, Tarlós István kihívó hiányában nyilván megnyerte a választást, Falus és Bokros a szavazás másnapján pedig már azt sem tudta, hogy mi az az MSZP.

A Kétfarkú Kutyapárt azonban vevő volt Falus Ferencre, ahogy a párt elnöke Kovács Gergely is elmondta, szimpatikus volt nekik az, ahogyan Falus viselkedett a kampányban.

Így esett meg az, hogy az MKKP a Nolimpiához csatlakozó „álhírap”-osztogatási akcióba bevonta Falust, így a magyar szürrealizmus új fejezetbe léphetett. Ezért most a két farok csóválja…

Kérdés, hogy Falus Ferenc nem-e ugyanolyan szerepet tölt be a Kétfarkúaknál, mint mondjuk egykor volt tehetséges emberek a mainstream kultúrában – gondolok itt arra, amikor fesztivál színpadon egy kiöregedett előadóval ezrek éneklik félrészegen dalait, majd a színpadról lesétáló művész joggal érezheti magát nyeregben, pedig csak negyed óráig kellett, amíg röhöghettek rajta.

A HVG videója Falus és az MKKP közös akciójáról.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!