Elérhetetlen telefonon a kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsított KDNP-s alpolgármester

Hiába hívjuk, nem tudjuk elérni Szabó Ferencet, a körmendi volt alpolgármestert, aki ellen jelenleg kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanú szerint a kereszténydemokrata politikus éveken keresztül viszonyt folytatott egy kislánnyal, aki még csak most lett 16 éves! Tehát a kapcsolatuk jóval korábban kezdődhetett.

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője múlt kedden azt közölte az MTI-vel, hogy állampolgári bejelentés történt az ügyben, amelynek nyomán feljelentéskiegészítést rendeltek el.

A szóvivő az MTI érkelődésére hétfőn már azt mondta, hogy megindult a rendőrségi nyomozás, amelyet kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény alapos gyanújával ismeretlen tettes ellen rendeltek el. Ezzel a korábban elrendelt feljelentéskiegészítés okafogyottá vált, de gyanúsítás még nem történt az ügyben.

Szabó Ferenc egy hete még azzal indokolta lemondását, hogy magánéletében történtek változások, illetve egyéb munkái szaporodtak meg annyira, hogy a továbbiakban nem tudja ellátni alpolgármesteri feladatait, de jelezte, hogy egyéni körzetében továbbra is önkormányzati képviselő kíván maradni.

A politikus akkor nem adott egyértelmű választ, hogy a jövőben is a Fidesz-KDNP színeiben kíván-e tevékenykedni a közéletben, annyit azonban megerősített, hogy január 27-én lemondott a pártjában viselt tisztségeiről. Azóta már a pártból is kilépett.

Ferenc pápa mintha megérezte volna

Különös, hogy épp most szólalt fel Ferenc pápa az egyházon belüli pedofília ellen.

Az egyháznak szigorúan fel kell lépnie a missziójukat eláruló papokkal, valamint az őket védelmező püspökökkel és bíborosokkal szemben – szögezte le Ferenc pápa egy, a papi pedofíliáról szóló könyv bevezetőjében, amelynek szövegét a La Repubblica című olasz napilap közölte.

Ferenc pápa a német Daniel Pittet Megbocsátom, atyám című önéletrajzi művéhez írt bevezetőt. Az egyházfő szerint a könyv megmutatja, hogy „a rossz mennyire át tudja hatni az egyházat szolgálók szívét”. „Hogyan tud egy Krisztust és az egyházat szolgáló pap ekkora rosszat tenni? Hogyan tudja életét a gyermekek Istenhez vezetésének szentelni, majd felfalni őket ördögi áldozatban, amely elpusztítja az áldozatot és az egyházat is?” – kérdezte Ferenc pápa.

A papok által elkövetett szexuális visszaélést „abszolút szörnyűségnek, borzalmas bűnnek, Krisztus minden tanításával radikálisan ellentétesnek” nevezte.

Hangsúlyozta, hogy az öngyilkosságba is kergetett áldozatok halála „szívemet és lelkiismeretemet és az egész egyházét terheli”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!