Botrány: Házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Törvényszék Budaházyt

Házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Törvényszék Budaházy Györgyöt, akit tavaly augusztusban terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt 13 év fegyházra ítéltek. Budaházy várhatóan hétfő délután hagyhatja el a börtönt.

 

A Fővárosi Törvényszék 2016. augusztus 30-án hirdetett ítéletet a Magyarok Nyilai néven ismertté vált, akkor már csaknem 10 éve húzódó ügyben. Az első rendű vádlott, Budaházy György bűnszervezetben elkövetett terrorcselekmény, testi sértés, valamint kényszerítés miatt első fokon 13 év fegyházbüntetést kapott. Ítéletében a törvényszék azt is kimondta, hogy a vádlott nem bocsátható feltételesen szabadságra. Az ítélet kihirdetése után Budaházy György már haza se mehetett, a tárgyalóteremben letartóztatták. A férfi azóta hiába kérte többször is a szabadlábra helyezését.

A letartóztatás megszüntetése és az enyhébb kényszerintézkedés elrendelése összefüggésben lehet azzal, hogy a törvényszék még mindig nem foglalta írásba az ítéletet. Sajtóhírek szerint az eljáró bírót emiatt felelősségre is vonták.

hirado.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!