Vajon miért nem támadják a Habony-művek a Momentumot?

Fotó: 444.hu

Emlékszünk még arra, hogy Spéder Zoltánról micsoda lejárató riportot készített a TV2? Na és arra, hogy miként mentek neki Vonának Terry Blackkel, amikor kiadták rá a tűzparancsot? Megvan még G. Fodor hányingerkeltő cikke Rába Tímeáról? A sok-sok karaktergyilkosságból miként maradhatott ki a Momentum? Hiszen ellepték az utcákat és mindenütt jelen vannak az aláírásgyűjtő íveikkel.

A Fidesz egyébként is mélyen hallgat a mozgalomról. Még maga Orbán Viktor sem mert állást foglalni a népszavazás ügyében, amikor Botka Lászlóval tartott közös sajtótájékoztatót Szegeden. Újságírói kérdésre úgy fogalmazott: „Népszavazási ügyben az aláírásgyűjtés után tudok majd Önnek nyilatkozni.”

A Fidesznek célja, hogy összejöjjön a Népszavazás?

Ha csak eljátszunk azzal a gondolattal, hogy a Momentum milyen hamar került elő a semmiből, és hogy a Fidesz kommunikációja miként tud élesebb és erősebb lenni anélkül, hogy az olimpiára költene, egy különös forgatókönyv is előáll.

Tegyük fel, hogy a Habony-művek kreatív főosztálya az alábbit találta ki:

  • Akarunk olimpiát? Persze. Van rá pénzünk? Nincs.
  • Kommunikálnánk olyasmit, hogy mi, a Fidesz, a magyar, a hazai nem akar olimpiát? Á, dehogy!
  • Jól jönne nekünk egy mozgalom, amely mintegy hazaárulóként (lásd Bencsik véleményét) megfelelő erőforrással gyűjteni kezd az olimpia ellen? Hát hogyne!
  • Ha sikerül nekik, jelentős szerepet kapnak a baloldalon? Persze!
  • Jó ez nekünk? A legjobb, hiszen kiállhatunk az olimpiáért úgy is, hogy nem állunk ki valójában, emellett pedig a gyűjtők gyengítik a többi pártot. (Lásd: Momentum fizetett hirdetése, amely hosszú ideig a Facebook-oldalukon futott és azt az összevágott videót hirdették meg a Facebookon, amelyen Szanyi Tibort oltja le a mozgalom vezetője.)

Tegyük fel azt is, hogy nem így történt!

Talán csak egy ártatlan mozgalom jelent meg a közéletben, hogy tiltakozzon az olimpia megrendezése ellen, és ha már civilként mozgolódnak, komoly pénzeket áldoznak a baloldal lejáratására is egyúttal, persze nem függnek a Fidesztől semmilyen formában.

Mindenki döntse el maga, melyik az életszerűbb forgatókönyv…

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!