Varsó is a párizsi olimpiát támogatja – Budapest ellenében

A párizsi városháza közlése szerint valamivel több, mint 50 nagyváros támogatja, hogy 2024-ben a francia fővárosban rendezzék az olimpiát, írta meg a Le Figaro.

A párizsi olimpiai rendezést támogató felhívás a montreali polgármester, Denis Coderre nevéhez fűződik. Coderre szerint „Párizsban megvannak a feltételek, és megvan a szándék, hogy új életet leheljen az olimpiai értékekbe. A párizsi olimpia mindenki olimpiája lenne, emellett hasznos volna és vidám”.

A felhívás emellett hangsúlyozza, hogy Párizs a 2016-os futball-Eb alatt is megmutatta, hogy képes úgy gondoskodni a biztonságról, hogy közben a rendezvény az ünneplésről és a közösségről szól.

Az ötvennél is több várost tartalmazó listán többségben európai és afrikai nagyvárosok szerepelnek, de Párizsnak akadnak szurkolói Ázsiából és Dél-Amerikából is. A már említett városokon túl például Abidjan, Bejrút, Bamako, Brüsszel, Fokváros, Kiotó, Koppenhága, Lisszabon, Lima, Madrid, Quito, Rabat, Riga, Rotterdam, Tunisz és Varsó is őket támogatja.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!