Orbán közölte, hogy az elmútnyócéves javaslat a magyar nép elleni puccs, majd ő maga támogatta

Németh György karikatúrája

“A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen” – mondta egy szlovákiai konferencián a Fidesz-elnök még 2008-ban, aztán kormányra kerülése után támogatta azokat a projekteket, amit azelőtt hazaárulásnak vélt.

A Fidesz kormányra kerülve halkan, de támogatja a Magyarországon áthaladó orosz gázvezeték tervét – írta meg a Népszabadság elsőként 2010-ben. A lapot a szaktárca arról tájékoztatta, hogy az egyoldalú gázellátási helyzet miatt támogatják mind a Nabucco-, mind a Déli Áramlat-tranzitvezetékek megépítését.

Márciusban a Gyurcsány-kormány által aláírt szerződés valódiságát is vitatta az ellenzéki párt. A mostani pálfordulás azért furcsa, mert a nyilatkozat ugyanazokat a szakmai érveket ismétli, amelyeket annak idején az MSZP, és amelyeket a Fidesz a választások előtt elutasított.

A másik pikáns fideszes hátraarc, a Robin Hood-adó. (Az adó lényege, hogy az energiaellátó- és kereskedő cégeknek nyolcszázalékos különadót kell fizetni.) Korábban épp a Fidesz és a KDNP volt az adónem legnagyobb ellenzője, ennek megfelelően meg sem szavazták a törvényt – ami egyébként még Gyurcsány Ferenc fejében született meg.

Így tehát a Fidesz Orbán Viktor szavaival élve a saját népe ellen hajtott végre puccsot. Ezúton gratulálunk nekik ehhez a teljesítményhez. Orbántól ez legalább akkora pálfordulás, mint amikor a Soros Alapítvány ösztöndíjasaként Soros Györgyöt a legnagyobb felbujtónak és a magyarság elleni gazembernek állítja be a fideszes kommunikáció.

És hogy azóta mennyi minden történt még… további részletek a Fidelőben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!