Négymillió eurót nyúltak le a Dinamónál..?

Mintegy 4 millió eurós károkozást feltételezve tartott csütörtökön házkutatást a román rendőrség illetékes szakosztálya a Bukaresti Dinamo futballklubjának csődvédelmi eljárását intéző ügyvédi és vagyonfelügyeleti vállalatok székhelyein, valamint utóbbi képviselőjének otthonában.

A hatóságok által kiadott közlemény szerint bűnvádi eljárást indítottak az ügyben, a nyomozás során pedig felmerült a gyanú, hogy a Liga 1-ben szereplő csapatot működtető részvénytársaság 2014 és 2016 közötti átszervezése alatt eltitkoltak közel 18,5 millió lejnyi vagyont – megkárosítva ezáltal a hitelezőket.

A Dinamo, mint ismeretes, 2014 májusában vált fizetésképtelenné, de 2015 szeptemberében már lezárult ellene a csődvédelmi eljárás, miután a közel 78 millió lejes, azaz mintegy 17,5 millió eurós adósságából 3,48 millió lejt törlesztett.

A hitelezői lista élén 20 millió lejjel a pénzügyminisztérium állt, 18 millióval szerepelt az Ideal Rezidential Kft – amelyben Ionuț Negoiță klubtulajdonos szülei is részvényesek –, míg a Dinamo-főnök 14 millió lejjel iratkozott fel a listára.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!