Oscar-díj – Glenn Weiss rendezi idén is a díjátadót

Idén is az Emmy-díjas Glenn Weiss rendezi az Oscar-gálát – jelentették be a ceremónia producerei, emlékeztetve, hogy a rendező tavaly debütált a hollywoodi filmipar díjátadóján.

„Az élő televíziózás veteránjaként Glenn igazi mestere azoknak a technikai és kreatív fogásoknak, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az erőteljes nézői élmény megteremtéséhez” – jegyezte meg Michael De Luca és Jennifer Todd, hozzátéve, hogy óriási öröm számukra a rendezővel való közös munka. Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tájékoztatása szerint Weiss korábban már számos televíziós eseményt, egyebek között 16 Tony-díjátadót rendezett, utóbbiakért három Emmy-díjat is bezsebelt.

Az akadémia Making of the Oscars című sorozatának nyilatkozva Weiss elmondta, a díjátadókat mindig az előre nem látható, kiszámíthatatlan részek, elsősorban a köszönőbeszédek teszik igazán izgalmassá éppúgy a nézők, mint a rendező számára. Mint fogalmazott: „Nem tudjuk, hogy ki a nyertes, mint ahogy azt sem, hogy mit fog mondani. Minden egyes győztes, aki fellép a színpadra, más-más irányba terel el vagy épp más-más érzelmi hullámvasútra ültet fel bennünket. Számomra ez egy csodálatos része az utazásnak – képesnek lenni alkalmazkodni és együtt mozdulni minden egyes köszönőbeszéddel és megfelelően reagálni”.

A rendező eddigi tapasztalati alapján azoknak az embereknek a köszönőbeszédei maradnak meg legtovább a nézők emlékezetében, akik a szívükből beszélnek és az őszinteségükkel közelebb kerülnek a televízió előtt ülőkhöz. Weiss szerint az Oscar-gála rendezésekor azonban nem csupán a több millió televíziónézőre kell gondolni, hanem a jelenlévő közönségre is, akiknek muszáj fenntartani az érdeklődését, mert csak így lehet megőrizni az élő adás varázsát adó energiát.

A rendező munkája már tavaly október végén elkezdődött, amikor a producerekkel a díszlettervezővel elkezdték megálmodni az idei ceremónia kulisszáit, majd rátértek az este többi kulcsfontosságú elemére is.

„Ahogy közeledik a gála napja, úgy az események is egyre jobban felgyorsulnak. Az utolsó hét számunkra igazi szórakozás, de kívülről nézve olyan lehet, mint nézni a száradó festéket” – jegyezte meg tréfásan a rendező, hozzátéve, hogy bár egy ilyen ceremónia lebonyolítása olyan, mint a kötéltánc, mégis imádja.

A 89. Oscar-díjátadó ceremónia házigazdája Jimmy Kimmel lesz, a műsort február 26-án az ABC tévécsatorna közvetíti Észak-Amerikában, és több mint kétszáz televízió veszi át világszerte.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!