Mészáros Lőrinc miatt kellett kidobni a gyerekeket a Fóti Gyermekvárosból?

A Károlyi-kastély, amire szemet vetettek. (kép: Fóti Gyermekváros)

Nincs egy hónapja, hogy a fideszes Czibere Károly államtitkár bejelentette; megszüntetik a Fóti gyermekvárost, ahol működése óta több ezer hátrányos helyzetű, rossz körülmények közt szenvedő gyermeken segítettek.

A gyerekeket „szétszórják” az országban, a kastélyt pedig átveszi az állam, Tuzson Bence fideszes képviselő cinikus szavaival pedig az „épületéhez illő funkciókat” alakítanak ki – félmilliárdos felújítás után.

Az SOS Gyermekfalu tüntetést szervezett az intézmény megszüntetése ellen, közösen az MSZP fóti szervezetével, akik autós demonstrációval segít be.

A gyermekváros, vagy mai nevén Károlyi István gyermekközpont – pechjére – egy kiszuperált Károlyi-kastélyban működik, vagyis működött, és az ilyen részben állami tulajdonú kastélyokra mostanában megnövekedett az igény a kormányhoz hű körökben.

Az állami vagyon részét képező funkcióval bíró épületek kiürítése, és átépítése reneszánszát éli ma, elég csak gondolnunk a Budai Várra, a miniszterelnök vejének köreibe sodródó Turai kastélyra, a Habsburg birtokra Felcsút határában, satöbbi.

Az urizálás oda jutott, hogy rászorulókat dobnak ki, és szórnak szét az országban a humanizmus jegyében.

A 24.hu értesülései szerint a kastély, valamint a hatalmas birtok Mészáros Lőrinchez kerül.

„Az MSZP-s aktivista szerint a fótiak nagy része, még a kormányoldaliak is szeretnék, ha maradna a gyermekváros, de nem merik hallatni a szavukat. A szocialisták tiltakozásához is csak egy civil szervezet mert csatlakozni. – írta a 24.hu.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!