Egyre többen utasítják el a budapesti olimpiát

Az MSZP is beleállt az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezésbe – adta hírül a párt. A Nolimpia-akció így gyakorlatilag a civilek mellett a teljes baloldali ellenzék támogatását is élvezi. A Momentum Mozgalom által kezdeményezett és a Kétfarkú Kutyapárt plakátjaival megtámogatott aláírásgyűjtésbe az LMP a Párbeszéd, és az Együtt is besegít, a DK egy kamu aláírásgyűjtéssel tudott „segíteni”, a Jobbik a Fidesz és a KDNP pedig nem támogatják az akciót.

Molnár Gyula buzdította a párttagokat, szimpatizánsokat az aláírásra és a gyűjtésre, Szanyi Tibor is leadott már egy jó adag aláírást, és legutóbb Kunhalmi Ágnes is bejelentette, hogy már gyűjtött aláírásokat, és azokat át fogja adni a Momentum Mozgalomnak.

Az MSZP az utcákon is gyűjti az aláírásokat a kitelepülő-pultoknál, de az ív a párt budapesti irodáiban is aláírható, 20 helyszínen, emellett a választók személyes felkeresése is tervben van az utolsó napokban.

rogan antal
Rogán Antal megtekinti az Olimpiai parkot – A jelentős korrupciós kockázattal is számolnak a budapestiek
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az Index és a Závecz Resarch által közösen készített felmérés szerint Budapesten az olimpia-ellenesek vannak többen, emellett csak a Fidesz szimpatizánsai, illetve a legfeljebb nyolc általánost elvégzők körében nagyobb az olimpia népszerűsége, mint elutasítottsága. – a kutatás eredményeiről beszámoló cikk az Indexen.

Emellett, ma még azt is olvashattuk, hogy jelentős világvárosok inkább a párizsi pályázatot támogatják, sőt, még Varsó is ha úgy teszik jót akar a magyaroknak, mivel ők is a francia rendezés mellett tették le a voksot. (Ezt persze értelmezhetjük úgy is, hogy elárultak minket, de az olyan negatív lenne.)

138 ezer érvényes aláírás összegyűjtése a cél, mely csak akkor jöhet össze, ha mindenki aláírja. Ha nem gyűlik össze a szükséges mennyiségű aláírás, nem lesz népszavazás – tájékoztatott a párt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!