Budapesti challenger tenisztorna – Fucsovics győzelemmel ünnepelt

A 25. születésnapját ünneplő Fucsovics Márton két szettben legyőzte az olasz Lorenzo Giustinót a budapesti 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztorna első fordulójában.

Az egyesben utolsóként állva maradt magyar játékos – aki 163. a világranglistán – az ATP-rangsor 214-edikjével csapott össze szerdán a BOK (volt Syma) Csarnokban. A hazai közönségkedvenc átmentette remek formáját a hétvégi, pozsonyi Davis Kupa-párharcból, amikor két egyes, illetve páros mérkőzését is megnyerte. Egyik adogatójátékában négy ászt is ütött, majd 3:3-nál elvette a mokány Giustino szerváját, és egy újabb fogadhatatlan adogatással 40 perc alatt 6:4-re hozta a nyitószettet.

A labdákra panaszkodó olasz a második szettben is 3:3-ig bírta, csakhogy ezúttal rögtön visszavette a bréket. Fucsovics azonban a mérkőzés labdamenetével ismét elvette az adogatását, majd magabiztosan kiszerválta a meccset, amely 1 óra 20 percig tartott. Fucsovicsra a nyolcaddöntőben a selejtezőből érkezett német Mathias Bachinger vár, aki csak 438. a világranglistán, ám intő jel lehet, hogy az első fordulóban a negyedik helyen kiemelt olasz Thomas Fabbianót verte könnyedén.

„Fáradt voltam, nehéz volt átállnom a lassabb pályára is, de jól szerváltam, és sikerült megcsinálnom egy-egy fontos bréket” – mondta a magyar játékos, akit a szövetség munkatársai tortával leptek meg a találkozó után. Következő ellenfeléről Fucsovics annyit mondott, hogy két-három éve meccseltek már egy challenger-tornán, és akkor legyőzte Bachingert.

A centerpálya programját Balázs Attila és a 40 éves Kisgyörgy Gergely páros meccse zárta. A szabadkártyás magyar duó bréklabdáig sem jutott a második helyen kiemelt Roman Jebavy, Igor Zelenay cseh, szlovák duó ellen, és egy szoros, illetve egy sima szettben kikapott.

Eredmény:
egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Lorenzo Giustino (olasz) 6:4, 6:4
korábban:
Gianluigi Quinzi (olasz)-Balázs Attila 6:2, 6:3
Norbert Gombos (szlovák, 6.)-Valkusz Máté 6:4, 6:2

páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Roman Jebavy, Igor Zelenay (cseh, szlovák, 2.)-Balázs Attila, Kisgyörgy Gergely 7:6 (7-4), 6:0

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!