Szombaton búcsúztatják Horváth Dávid fotográfust Budapesten

Február 11-én, szombaton délután búcsúztatják Horváth Dávid Balogh Rudolf-díjas fotóművészt a Békásmegyeri Evangélikus Templomban. A fotográfus január 31-én 68 éves korában hunyt el – közölte a Magyar Fotóművészek Szövetsége az MTI-vel.

Horváth Dávid 1967-től mint amatőr fényképész működött, 1971-ben a Fényszöv reklám-műszaki részlegén volt segédmunkás. 1974-ben letette a fényképész szakmunkásvizsgát, majd elvégezte a MÚOSZ Újságíróiskolát.

1974-től 1993-ig az Ország-Világnak volt a fotóriportere; 1995-től pedig az Esti Hírlapnál dolgozott, mint főmunkatárs. 1982-ben a Magyar Fotóművészek Szövetsége, valamint a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának alapító tagja volt. 1983-tól tagja volt a Fotóriporterek Kamarájának, dolgozott a nagybaracskai szociofotós alkotótelepen is.

Sajtófotókat, valamint főként szociografikus jellegű fényképeket készített, képriportjai közül a legsikeresebbeket a munkások, hajléktalanok és a cigányok között készítette. 1981-ben nagyobb sorozatot készített a rockkoncertek világáról, de kiemelkedő a különböző vallások hazai hívőiről készített anyaga is.

A hamvasztás utáni búcsúztatáson Donáth László evangélikus lelkész mond beszédet, az elhunytról Fejér László, Kincses Károly és Zsigó Jenő emlékeznek meg. Zongorán Kinczel Dániel működik közre – olvasható a közleményben.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!