Dopeman: „be lehet állni mögém!” – Indul a választásokon a rapper

Már kora délután beharangozta Pityinger László alias Dopeman, hogy február 8-án 8 óra 8 perckor nagy bejelentésre készül. A zenész egy Mátyás téren parkoló kocsiból jelentkezett be a nyolckerből, és közölte: indulni fog az időközi önkormányzati választásokon.

1980-2004-ig a nyolcban lakott, megdobog a szíve, ha áthalad a városrészen. Úgy döntött, itt az ideje annak, hogy belevágja a fejszéjét a fába, amit úgy hívnak, hogy politika. Dopeman elindul az időközi önkormányzati választáson. Nincs infrastruktúrája, nem ért a kopogtatócédulázáshoz, de sok minden máshoz igen, és ezeket a készségeket az emberek javára kívánja fordítani. Felajánlotta a VIII. kerületben működő összes politikai szereplőnek, hogy támogassa az indulását. „VIII. kerületi vagyok, itt nőttem ki a betonból a Szigony utcai lakótelepen. Itt kaptam azt a tudást, amivel meg tudtam magam valósítani a zenémen keresztül, ezt részben a VIII. kerületnek köszönhetem. Hol máshol kellene elkezdenem a politikát? Az összes probléma, ami az országban van, itt koncentráltan megjelenik” – fogalmaz a videójában Dopeman.

Felhívtuk a zenészt, hogy megkérdezzük bővebben is a szándékairól.

„Vissza akarom adni az embereknek és a kerületemnek, amit kaptam tőlük. Ez a kerület adta az alapját mindennek, amit végrehajtottam az életemben. Ha hatalmamban áll ebből visszaadni, akkor azt meg fogom tenni. Az igény már egy jó ideje felmerült a rajongóim részéről, már a bazdmeg ügy óta. Többször utaltak rá, hogy a közéleti megszólalásaim mellett induljak el a politika terepén igaziból is” – mondta el Dopeman a Pesti Bulvárnak.

Arra a kérdésünkre, hogy a 888.hu értesülései igazak-e, miszerint már a DK és az MSZP is beállt mögé, a zenész nagyot nevetett, majd azt mondta: „köszönöm a 888-nak, hogy részt vesznek a kampányban. A DK-val és az MSZP-vel még nem állapodtam meg, de be lehet állni mögém. Felőlem a Fidesz is jöhet, bár én baloldali gondolkodású vagyok, ha azt mondja a kormánypárt, hogy támogatna, és hagyná, hogy dolgozzak a kerületemért, akkor jöjjenek ők is!

Humánus álláspontot képviselek minden radikális megnyilvánulásom ellenére. A Buddhista Főiskolán is ezt próbálom erősíteni. Lehet tudni, milyen a gondolkodásmódom, érdekel a szegények, az elesettek sorsa, sokkal kevésbé érdekel a saját sorsom, hasznom, mint másoké. Ezt alátámasztja az eddigi közéleti szerepvállalásom is.

Hogy Trumposan fogalmazzak: újra naggyá kell tenni a magyarságot. Egy szebb gyerekkor, az esélyegyenlőség és egy szebb Józsefváros mindenkinek jár. Én azon fogok dolgozni, hogy ez meg is valósulhasson” – mondta el terveit Dopeman.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!