Veszélyben a Gozsdu udvar: pökhendi nyilatkozattal hárít az üzemeltető, és egy újabb sértett került elő „cigány ügyben”

Vasárnap két beszámoló is megjelent a Facebookon, amelyek szerint két fiatal lányt arra hivatkozva nem engedtek át a Gozsdu udvar Madách Imre úti szakaszán, mert cigány származásúak. Pontosabban a leírás szerint csak úgy mehettek át, ha biztonsági őr kíséri őket az említett területen – írja az Index.

Később aztán a Gozsdu udvar is megszólalt az ügyben, és egy fennhéjázó, pökhendi nyilatkozatot adott ki, amelyben evidensnek tartja, hogy ha a biztonságiak valamit állítanak, akkor az mindenképp igazabb annál az állításnál, amire több személy is hivatkozik.

A kommentekben aztán egy harmadik sértett is előkerült, aki így ír az őt ért atrocitásokról:

„Hazudtok. Tavaly ősszel magam is átéltem egy full rasszista affért, csak nem csináltam ügyet belőle. Megtudom mutatni, azt rasszista faszfejt, aki miután feltartóztatott a Király utcai bejáratnál, és csak úgy nem engedett be, miután kedélyesen bemutatkozott, botor módon én is ezt tettem, Na ekkor közölte, hogy ilyen névvel végképp nem mehetek be, ugyanis cigány családnevem van. Persze másik bejáraton akkor is bementem és a kijövetelnél közöltem velük, hogy rasszista seggfejek. Próbáltak körbevenni, és olyan sunyi módon átölelve meggyomrozni, de mivel már kint voltam az utcán, jól tudtam hátrálni és nem jött össze a szemétségük. Valami Arnold nevű seggfejre emlékszem. Hagyjuk az úriemberezést. Rasszista, balhét kereső őröket alkalmaztok, és ez tény, mert ez a sokadik eset. Magyarázhattok, amit akartok. Hazudtok és maszatoltok.”

A kommentárokban egyébként sem örültek a Gozsdu udvar válaszának. Egyetlen pozitív hozzászólás sem született az üggyel kapcsolatban. Ha megnézzük a közleményt, ez nem is csoda, hiszen kommunikációs szempontból a lehető legrosszabb hangvételt találta el a névtelen szerző.

„Tisztelt Szerkesztőség!

Meglepődéssel értesültünk a cikkükben említett történetről, ami abszolút nem illeszkedik az eddig a Gozsdu Udvarban tapasztaltakhoz. A leírtak tartalmára való tekintettel erős fenntartással kell szerintünk kezelni hírforrásukat.

Tájékoztatjuk Önöket és minden kedves vendéget, aki az Udvarban megfordul, hogy a cikkben említett és ahhoz hasonló utasítás nincs és soha nem is volt érvényben! Ez egyébként is nonszensz, hiszen a Gozsdu Udvar a város legszínesebb területeinek egyike. A Gozsdu Udvar naponta százával, időnként ezrével fogad vendégeket a világ szinte minden részéről. Ezek a vendégek a szó szoros értelmében sokszínűek és sokfélék, mind emberileg, mind kulturálisan. Ha ebben a városban valamelyik helyre el lehet mondani, hogy a sokszínűséget támogatja, akkor ez biztosan a Gozsdu!

A biztonsági szolgálat embereinek az a feladata, hogy az Udvar rendjét és békéjét biztosítsák, különös tekintettel a hétvégi „bulizós időszakra”. Aki egy kicsit is tájékozott a belváros éjszakai életében, az tudja, hogy sajnos ezeken a szórakozóhelyekkel jól ellátott gócpontokon megjelennek az éjszakai élet „haszonélvezői”. Azaz sajnos előfordulnak prostituáltak és futtatóik, drognepperek és egyéb balhés emberek, a részegekről nem is beszélve. A biztonsági szolgálat feladata az ezen személyekkel kapcsolatos problémák kulturált kezelése, amit eddig sikeresen el is láttak.

Mindemellett természetesen azonnal írásos tájékoztatást kértünk az őrszolgálatot ellátó cégtől. A tájékoztatásból egyértelműen kiderül, hogy nem teljesen egyezik meg a nevezett történet két változata az önök hírforrása és a biztonsági szolgálat által előadottak alapján. Annak a ténynek a kiemelése, hogy valakit roma származása miatt kísérnek át az udvaron és ezt maga a biztonsági szolgálat emeli ki nyomatékosan, az már csak azért sem stimmel, mert a biztonsági szolgálat nevezett embere maga is roma származású. Már maga ez a tény is azt bizonyítja, hogy a Gozsdu Udvar semmilyen tekintetben nem tesz ember és ember között különbséget származása miatt.

Megjegyezni kívánjuk, hogy cikkük címe véleményünk szerint szenzációhajhász és indokolatlan módon erősen negatív hírbe hozza a Gozsdu Udvart, ami ellen ezúton is tiltakozunk!

Üdvözlettel,
A Gozsdu Udvar Üzemeltetése”

A sértett előbb törölte eredeti posztját, majd újra közzétett egy írást az esetről. A történteket kedden várhatóan bejelentik az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, „a jogtalan eljárásukra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy mással ezt ne tegyék meg. Élni és élni hagyni!!”.

Reméljük, az EBH egy valódi vizsgálatot is lefolytat majd, és igazságos, körültekintő döntést hoz.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!