Szippantós szar-ügy és népszavazás

Amióta a Momentum Mozgalom és néhány ellenzéki párt lelkes aktivistái gyűjtik az aláírásokat az olimpiai népszavazás megrendezéséért, a népszavazás ellenzői – nagy valószínűséggel kormánypárti civilek – egyre drasztikusabb lépésekre szánják el magukat. Riadalmuk nem alaptalan, hiszen egyre inkább látszik, hogy a kezdeményezés alighanem sikerre ítéltetett, és ez nekik nagyon nem tetszik.

Már az első pillanatokban feltűntek a standoknál a világhálón közzétett felhívásoknak engedelmeskedve azok, akik hamis aláírásokkal igyekeztek meghekkelni az íveket és az akciót. Hogy miért?.., mert valószínűleg maguk sem hiszik, hogy megnyerhetnek egy tisztességes, demokratikus szabályok szerint lebonyolított szavazást.

szarügy2

Szombaton délután kisebb dulakodást is provokált egy idősebb vecsési férfi az egyik Nyugati téri pultnál, ahol nemcsak az aláírást gyűjtő aktivistát gyalázta, de az éppen aláírni szándékozókat is inzultálta, lökdöste, majd megrongálta a pultot, és el akarta venni a már aláírt íveket. Ez utóbbi tette szakértők szerint kimeríti a „választási csalásra irányuló cselekedet” fogalmát. Az aláírásokat gyűjtő Sebő Gábor, a Momentum aktivistája úgy értékelte az esetet, hogy a férfi, aki ellen a rendőrség eljárást kezdeményezett, nem őt sértette meg, hanem a mozgalmat, és mindazokat a demokratikus jogát gyakorolni akaró polgárt, akik a helyszínen akaratlan tanúi voltak az esetnek. Mint megtudtuk, a Momentum Mozgalom vezetői kikérték a térfigyelő kamera felvételeit a rendőrségtől.

szarügy4

A szervilizmus azonban nem a belvárosban, hanem a XVI. kerületben döntött csúcsot. Témánknál maradva, megszületett az anus-kényeztetés első olimpiai aranyérme!
Történt ugyanis a kies kertvárosban – az Együtt Facebook-oldal tanulsága szerint -, hogy:
„Először rendőrökkel, majd szippantós kocsival próbálta a 16. kerületi rendelőintézet vezetője megakadályozni az Együtt politikusát, Vajda Zoltánt és a párt aktivistáit abban, hogy az intézet előtt gyűjtsék az aláírásokat a Momentum Mozgalom olimpia-ellenes népszavazási kezdeményezésére.”

szarügy3

Az anonimitását megőrző – bátrak vagyunk, csak nem annyira! – intézményvezető kifogyhatatlan volt az ötletekből.

Először: “arra hivatkozva hívta rá a rendőröket az Együttre, hogy akadályozzák a mentők ki- és bejutását az intézetbe. Miután a rendőrök megbizonyosodtak róla, hogy az Együtt aláírásgyűjtő pultjai senkit nem zavarnak, az Együtt aktivistái a helyszínen maradtak. Az intézetvezető most duguláselhárításra hivatkozva hívott egy szippantós kocsit a helyszínre, de még az így keletkezett iszonyatos bűz sem tántorította el az aktivistákat, hogy folytassák az aláírásgyűjtést. Az aláírások minden próbálkozás ellenére szép számmal gyűlnek a helyszínen.”, írta az Együtt a Facen.

A demokrácia nevében előre a sárga-köves úton! A végén, ott lesz valahol Óz, vagy nem.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!