Fokhagymás-tejszínes csirkemell

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl zsíros tejszín
1 csipet szerecsendió
egy csapott evőkanálnyi szárított bazsalikom
só, frissen őrölt bors
olaj

Elkészítés:
A húst vágd apró, egységes méretű kockákra. Ha ezzel kész vagy, jó alaposan sózd be, és tedd félre. A fokhagymákat tisztítsd meg, és vágd fel apró darabokra, vagy használj fokhagymaprést. Egy mélyebb serpenyőben forrósíts vékony réteg olajat, és kezdd el pirítani benne a húst.
Amikor már minden kis kockának minden oldala szépen kifehéredett, akkor add hozzájuk a fokhagymát, majd őrölj rájuk egy kis borsot. Ezután keverd át jó alaposan, majd jöhet a tejszín, bele a bazsalikom és a szerecsendió.

Ismét keverd át jó alaposan az egészet, vedd kis lángra, és hagyd még öt percig fortyogni, ügyelve, hogy le ne égjen. Ha ez is letelt, akkor vedd le az egészet a tűzről, és már kész is van.

Tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

Hozzászólás