Az Orbán-birodalom százmilliárdjai

Néhány napja tették közkincsé a képviselői vagyonnyilatkozatokat. Minden bizonnyal minden gondolkodó Magyar polgár első benyomása az lehetett, hogy ezek az iratok nyilvánvalóan hazugságok tömkelegét tartalmazzák. Országunk miniszterelnöke, nem élhet ilyen borzalmasan rosszul. Az nem lehet, hogy a nemzet vezére mindössze 742.000 Forintot spórolt meg uralkodása 11 éve alatt. Kizárt, hogy egy 54 éves Magyar miniszterelnök és felesége közösen, mindössze ennyi közpénzt –elnézést- készpénzt spóroltak meg. De lehet. Mi egy olyan országban élünk, ahol egy ilyen blődség sem veri ki a biztosítékot. Csendben elkönyveljük, hogy át vagyunk verve. Ugyan má’, kérem! Szerényen él a főnök. Nem lop, csal hazudik, urizál. Puritán ember az.

Nem vagyok gazdag, de életem 43 éve alatt ennél azért még én is többet tettem félre és még csak önkormányzati képviselő sem voltam, nemhogy miniszterelnök. Ez a vagyonbevallás, elnézést, de vérlázító. Mit csinál majd szegény, ha már nem lesz miniszterelnök? Elvonul majd valamelyik stadionjába és egy portásfülkében rendezkednek be Anikóval? Hogy lesz ebből sokmilliós esküvője Sárának? Vagy azt majd az addigra milliárdossá varázsolt férj-jelöltje fizeti? Világos, hogy a miniszterelnök Ráhel nevű lányának saját korábbi fizetéseiből nem futotta volna a svájci elitegyetem tandíjára és egyéb, elég vaskos költségeire sem. A világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatára feltöltött profilja szerint a 27 éves Orbán Ráhel 2006-ban egy sienai egyetemen tanult, majd 2008-ban vették fel a Budapesti Corvinus Egyetemre, ahol 2012-ben végzett turizmus-vendéglátás szakon. Közben járt a francia Sorbonne-ra, a Bostoni Egyetemre, négy idegen nyelven beszél. Ezt mégis, hogy? Szponzorok, barátok, nagymami, támogató háttéremberek, vagy kik hordták össze ezt a hatalmas összeget, amiből a kisasszony okosodott? 742000 mi?

Hihetetlen, hogy egy ilyen szemenszedett hazugságnak tűnő bevallás sem elég ahhoz, hogy Mi magyarok kicsit átgondoljuk, hogy kikre bíztuk az ország irányítását. Persze ez csak a jéghegy csúcsa.

Tegyük fel, hogy a miniszterelnök úr, igazat írt és nincs sehol egy bankszámla, vagy széf, ami ennek az összegnek az ezerszeresével van megtöltve. De akkor, mégis honnan lesz pénz a még pártában gyerekek életének elindítására? Megmondjuk.

Orbán nem titkos bankszámlán, vagy széfben tartja a vagyonát. Nem is törekszik arra, hogy Ő maga gazdagodjon. Okosabb ennél. Orbán Viktor jobban örül annak, ha családtagjai vagy barátai gazdagodnak.

Tudta, hogy a vezér barátainak és családtagjainak vagyona több mint Szeged, Miskolc, Debrecen, Pécs, Győr és Szombathely városának együttes éves költségvetése?  

A holdudvarhoz tartozó vállalkozók közül, Mészáros Lőrinc és Andy Vajna jártak a legjobban. 2010-ben egyikük sem szerepelt még a Forbes Magazin listáján. 2016-ra viszont mindketten beküzdötték (sic) magukat az első 30 leggazdagabb Magyar közé. Kettejük vagyona nem kevesebb, mint 80,3 Milliárd forint. Hogy értsék, ez annyi pénz, amennyit egy átlag magyar, aki bruttó 230000 Forintot keres havonta, 349130 hónap alatt, azaz 29094 év alatt keres meg.  Értik? Aztán itt van nekünk még Garancsi és Széles urak aprója, ami nem kevesebb, mint 182,6 Milliárd forint. Azt már le sem merjük írni, hogy ezért hány évezredig kellene üzemeltetnünk a Pesti Bulvárt. A további nevek mellőzésével, a miniszterelnök ismerősei, barátai, családtagjai vagyona, nagyjából 380.000.000.000 Forintra tehető. A legpofátlanabb gazdagodás azonban nem a fent említett cimborák nevéhez fűződik.

Tiborcz István, Ráhel férje milliárdjait már teljesen leplezetlen pofátlansággal hordatta (sic) össze „valaki” A Magyar Narancs szerint, Tiborcz Istvánnak huszonéves létére annyi céghez volt és van köze, mint egy meglett üzletembernek. Cégalapításait, azok tulajdonosi viszonyait már most nehéz nyomon követni, de a hivatalos közbeszerzési adatokat látva kijelenthető, hogy egyáltalán nem immúnis az uniós, állami vagy éppen önkormányzati pénzekből finanszírozott megrendelésekre. Ezzel még nem is lenne semmi probléma, de érdekeltségei több esetben is vitatható módon lettek befutók olyan kiírásokon, amelyekről egyesek olykor már előre tudták, hogy rajtuk kívül más nem is igazán nyerhet.  A legabszurdabb eset Pécshez köthető, hiszen a baranyai megyeszékhely hatalmas összegű hitelt vett fel azért, hogy abból kifizesse az Elios Innovatív Energetikai Zrt. munkáját. Mindez azért is különös, mert egy 2011-es törvény szerint az önkormányzatok csakis a kormány engedélyével vehetnek fel kölcsönt. Tehát – közvetetten ugyan, de – Orbán Viktor jóváhagyása is kellett ahhoz, hogy Pécs egy nagyon rossz feltételekkel ­felvett hitelből fizesse majd ki Tiborcz Istvánékat.

Tisztán látszik tehát, hogy Orbánnak semmi szüksége arra, hogy lopjon. Nincs értelme kockáztatnia szépen felépített „puritán” image-ét. Elég, ha odaszól, pontosabban üzen, vagyis inkább úgy csinál, mintha örülne annak, ha tudnák, hogy Ő arra gondol, hogy nem lenne baj, ha az nyerne közbeszerzést, akinek nyernie kell. Azonnal dől a lé a párthoz, vejéhez, a barátaihoz. Valaki csak kisegíti, ha munkanélküli lesz. Ez a műsor már nem csak az állami szférában folyik. A piaci szereplők épp úgy tartanak a főnök haragjától, mint a közcégek, hivatalok vezetői. – Jajj, csak nehogy félreértsük, mit sejtetett a csúcsgóré!

Hosszan sorolhatnánk még a botrányosnál is botrányosabb korrupciógyanús ügyeket. Amíg mi sem merjük kimondani, hogy itt bizony égbekiáltó tolvajlás folyik, mert félünk, addig Önöktől sem várjuk, hogy szállják meg a Parlamentet.

Mi azt várnánk mindenkitől, aki ezt olvassa, hogy térjen észhez és ne a vállát rángassa, ha kiderül egy újabb Fideszes galádság. Írja fel, jegyezze meg, aztán 2018-ban, amikor lehetősége lesz rá, fogjon egy tollat, menjen el szavazni és mondja el a véleményét! Mi nem azért küzdünk ez ellen a végtelenül piszkos rendszer ellen, mert valaki mást szeretnénk hatalomba segíteni. Azért küzdünk, mert gyűlöljük, ha hülyének néznek minket. Ön se szeresse!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!