Karthágó a Városligetben, szakadás a szakadárok közt

Sajnos nem a könnyűzenei formáció fellépésére célzunk, amúgy sem lenne hol fellépnie, hiszen a PECSA is a dózerek martaléka lesz.

Hiába volt nyáron minden ellenállás és tiltakozás, eltakarították 200 millióért a Közlekedési Múzeum régi épületét a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. megbízásából – adta hírül a magyarepitok.hu oldal.

A 2016. júniusában megkezdett bontási munkák része volt az azbesztmentesítés is, a Liget-projekt keretében 2018-ra ígérnek új épületet a múzeumnak.

Mindeközben sajnos az egyre értelmetlenebb ellenállást – s nem mellesleg legalább sátrat a fejük fölé – vállaló „ligetvédőkkel” is gondok vannak, szakadások, egyet nem értések szeletelik a lassan egy éve protestáló csoportot.

Február elsején új Ligetvédők oldal kezdte meg működését a Facebookon. Magukat az eddigi mozgalom „egy aktív csoportjaként” jellemzik. Egyik tagjuk bejegyzése így magyarázza a szakadást: „valamiféle balos-anarchista ideológiát erőltetünk, ám ezzel szétforgácsoljuk a mozgalmat, ártunk a Liget ügyének”.

A Ligetvédők egy része tehát kizárólag a Városliget zöldjének védelmére koncentrálna a jövőben, más ligetvédő aktivisták szerint viszont jóval többről van szó, mint egy városi park ügyéről. Akik kormányellenes mozgalomként élik meg a Ligetvédők szerepét, a jelenlegi hatalmi berendezkedés elleni forradalomként tekintenek mozgalmukra.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!