Felhívás a Magyar baloldalhoz. Nagyon igaz. Olvassa el!

Ez a felhívás az elmúlt időszak egyik legjobban megfogalmazott nyílt levele. Nincs más véleményünk, olvassa el!

„Tisztelt volt, vagy jelenlegi Baloldali Szavazók, Párttagok, Szimpatizánsok, Csalódott Magyarok! Tudjuk mit érez. Arra számított, hogy a rendszerváltás olyan demokrácia kialakulását alapozta meg, amelyben nyoma sem lesz többé a diktatúra legcsekélyebb jelének sem. Azt hitte, szólás és sajtószabadság lesz, bízott a jogállamiságban a fejlődő oktatási és egészségügyi rendszerben. Elképzelte, hogy gyermekei, unokái már egy olyan világban nőnek fel, ahol szabadon dönthetnek jövőjükről és úgy alapíthatnak családot, hogy tudják, a munkájukból szerzett jövedelmük elég lesz ahhoz, hogy tisztességgel megéljenek belőle. Arról álmodott, hogy egyszer majd az osztrákok mondják otthon, könnyes szemmel a családnak: „átmegyek magyarba melózni”.  A Donald rágót, az autóskártyát, a Simson S51B-t, az „Ezeröcsit”, a hétfői adásszünetet, a Bambit, a Tisza cipőt és a Trapper farmert ugyan felváltotta az Orbit, a Póker, a Honda, a Suzuki, a kereskedelmi televíziózás, a Coca Cola, az Adidas és a Levi’s, mégsem érzi, hogy jobb itt, mint 30 éve. Mi sem. Rendszer volt. Rendszer van. Akkor egypártrendszernek hívtuk, ma a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezik. Akkor a szocializmust építettük, ma stadionokat. Nagyuraink több száz négyzetméteres házait finanszírozzuk és barátaik kaszinóit, földjeit, autóit, szeretőit fizetjük. Azt hittük megszűnik a cenzúra, hogy a művészeknek nem kell majd ORI vizsga, hogy működhessenek, reméltük, hogy a színházakból eltűnik a politikai irányítás, hogy a zenészek tehetségük és nem politikai identitásuk alapján kapnak támogatást. Minden a régi. Annyi különbséggel, hogy ma már a holnap is kiszámíthatatlan, a munkavállalót SMS-ben is ki lehet rúgni, hogy nyaralásról csak a tehetősek álmodhatnak, a nyugdíj pedig nem „nyug” és nem díj, hanem könyöradomány a dolgozó kisebbségtől.

Orbán Magyarországában élünk. Olyan helyen, amire még Orwell is csettintene egyet. Megosztottak minket. Elérték, hogy üzlet legyen a politika. Megalkották a baloldali többpártrendszert.

Most arra kérjük, gondolkodjon kicsit és mondjon egy jobbközép pártot, ami nem a Fidesz-KDNP! Miután rájött, hogy ilyen nincs, soroljon fel magában baloldali, balliberális, vagy zöld középpártokat! Segítünk. MSZP, DK, Együtt, P(M), MLP, MOMA, LMP, KKP, MSZDP, MKP.

Ezekben a pártokban két közös cél bizonyosan van. Az egyik, hogy mindannyian azt gondolják, jobban tudnák irányítani az országot, mint Orbán, a másik, hogy arra törekszenek, hogy megtartsák saját pártjuk bázisát és ideológia hátterét, némelyük akkor is, ha ezzel akár évtizedekre betonozhatja be Orbán hatalmát. Ha jobban mögé nézünk, azt mondhatjuk, hogy egy normális választási rendszerben mindkét törekvés teljesen legitim. Természetes, hogy egy párt, amely ideológiai alapon szerveződik abban érdekelt, hogy elveit érvényre juttassa és ahhoz választói többséget szerezzen. Ma azonban nem ez a helyzet. Elvették tőlünk az esélyt arra, hogy szabadon dönthessünk arról, kikre bízzuk hazánk vezetését. Ma egyharmadnyi szavazat, kétharmadot ér a parlamentben.

Orbánék mindent elkövettek azért, hogy azt a látszatot keltsék, mintha a baloldalon minden párt vagy korrupt, vagy nevetségesen idióta lenne. Észrevették, hogy a bíróságok sorra mentik fel a besározott baloldali politikusokat miközben az országban intézményesített korrupció folyik?

Ahhoz, hogy ezt megváltoztassuk, minden ellenzéki szereplőnek változtatnia kell politikáján. Botka László bejelentése azért sorsdöntő, mert bizonyíthatja, hogy azok is, akik eddig kizárólag a fent említett két cél érdekében politizáltak, képesek nemzetben gondolkodni. Nem állítjuk, hogy Botka az egyetlen elfogadható miniszterelnök jelölt. Azt állítjuk, hogy eddig nem láttunk mást. Amit kér, viszont az egyetlen létező megoldás arra, hogy Orbánt leváltsuk. A közös lista, program és új baloldali politika a technikailag lehetséges egyetlen esély a változtatásra. Ehhez azonban el kell engedni a pártpolitikai érdekeket.  Ehhez, csak a Nemzet érdekeit lehet figyelembe venni.

Felhívjuk tehát Magyarország ellenzéki pártjait, szavazóit, a változást akaró milliókat, újságírókat és művészeket, egészségügyi és oktatási dolgozókat közalkalmazottakat, fiatalokat és idősebbeket, hogy nyissanak új lapot. Értsék meg, hogy másként nem megy. Ma nem az a tét, hogy ki lesz a következő ellenzék legnagyobb ereje. Ma a gyermekeink jövője a tét! Kérünk mindenkit, hogy fejezze be a pártszintű rivalizálást! Ne egymás gyengítésén ezzel maguk erősítésén dolgozzanak! Határozzák meg az együttműködés minimumát. Hozzák létre az új ellenzéki kerekasztalt. Egy demokrata tud kompromisszumokat kötni. Ha mindenki erős, senki sem az igazán. Itt, most erő kell. Egységes és változtatni képes erő. Nem szeretnénk tovább puffogtatni az összefogás mantráját. Nem összefogásra van szükség. Együttműködésre egy jobb Országért. Egy Demokratikus, Magyar Köztársaságért!

Ez mindannyiunk felelőssége! Azt mondjuk, aki erre nem képes, az nem nevezheti magát demokratának. Azt pártkatonának hívják

Egymillióan a Magyar Sajtó Szabadságáért

https://www.facebook.com/freepressinhungary/

Ha egyetért, keresse fel nemrég indult Facebook oldalunkat  és  segítsen bennünket egy like-al.”

Ugye? -a szerk

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!