Nyomozás indult a Budavári fideszes visszaélések felderítésére

Elrendelte az Ügyészség a nyomozást a Budavári Önkormányzat „lakásosztogatási” ügyében, tudta meg az Index. Mint korábban megismerhettük, az I. kerületi fideszes polgármester Nagy Gábor Tamás egy személyben döntött több önkormányzati lakás áron aluli bérbeadásáról, melyeket fideszes párttársainak sikerült lakásbérleti pályázatokon elnyernie.

A polgármester önmagával is bőkezű volt, egy Táncsics utcai 71 négyzetméteres lakást például 81 ezer forintért bérel 2013 óta.

Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, az önkormányzati lakásokat potom pénzért bérlők közt Fideszes önkormányzati képviselők, a polgármester exfelesége, pénzemberek, de a várban magánvállalkozást üzemeltető családtag is. Ezek mind jóval a piaci ár alatt bérlik a lakásokat, és nem éppen rászorultsági alapon.

Az önkormányzati lakások természete, hogy azok önkormányzat tulajdonában állnak, s még véletlenül sem a polgármester gazdagodását, vagy jólétét szolgálják, nem az ő tulajdona. A lakások köztulajdonban állnak, és azok bérbeadásából például az önkormányzat vagyongyarapodást kellene elérjen, nem pedig fordítva.

„A rendelkezésre álló iratok alapján a feljelentésekben megjelölt hűtlen kezelés bűntettének egyszerű gyanúja nem zárható ki, az azokban leírtak csupán nyomozás keretében tisztázhatóak, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint határoztam, a nyomozó hatóság feljelentést elutasító határozatát hatályon kívül helyeztem és elrendeltem a nyomozást” – írja az ügyészség.

Nagy Gábor Tamás és a Fidesz hallgat, a Rogán Antal életérzés közben pedig átszövi a kerületet.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!