Putyin diktátori paranoiája miatt dublőrt alkalmaz…?

Tényként kezelik történészek, politológusok, közéleti-politikai elemzők, hogy a diktatúrákat működtető vezérek előszeretettel alkalmaztak hasonmásokat retteget üldözési mániájuk miatt.

Közülük talán a leghíresebbek a Szaddám Husszein környezetében felhasznált „klónok”: plasztikai műtétekkel és napi gyakorlással készítették fel a bukott iraki diktátor hasonmásait. Járni, ülni, úszni, szivarozni Szaddám-módra kellett. A tévé csak távolról mutathatta őket.

Bin Ladenről is halála után terjesztették, hogy Afganisztán-szerte Oszama bin Laden hasonmások utaznak, hogy megzavarják azokat, akik a terrorista vezért keresik.

Sztálinnak is voltak hasonmásai, akiket biztonsági okokból alkalmaztak, egyiküket a 2000-es években állítólag interjúvégre is kaptak.

putyorb

Putyin látogatásakor arról írt a sajtó, hogy két-három Il–96–300 típusú gép száll majd fel aznap Oroszországból, nem lehet tudni, melyiken ül majd Putyin. Az elnök biztonsági főnöke döntötte el, hogy az útvonalak közül melyiken jön majd a konvoj a reptérről a belvárosba.

Képünkön balról az a személy látszik, akit Szijjártó Péter üdvözölt az egyik leszálló gépből kilépő Vlagyimir Putyinként. Jobbról pedig az a Vlagyimir Putyin, aki Orbán Viktorral tartott közös sajtótájékoztatót. Jól látható, hogy a két Putyin közt némi súlyeltolódás fedezhető fel, ami nehezen magyarázható néhány órás magyarországi tartózkodás következtében elfogyasztott még oly bőséges étkezéssel is/sem.

Meglehet, szimpla optikai csalódás.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!