Lanyhul a Momentum aláírásgyűjtése – diákmunkásokkal segítenének be?

kép forrás: 24.hu

A Momentum Mozgalom olimpia-ellenes aláírás-gyűjtési akciója a kezdeti sikerek után lanyhulni látszik, mert ugyanis míg az elején naponta akár tízezer aláírás is összegyűlt, addig mostanra ez feleződött.

Persze minden terméknek – és itt vehetjük terméknek magát a népszavazási kezdeményezés nolimpia-akciót – van egyfajta élettartama, népszerű, mikor berobban a köztudatba, tele van vele a média, viszont az érdeklődés csökken a termék élettartamának előrehaladtával, pláne úgy, ha nincs átütő, új akció.

Mondhatnánk, hogy aki akarta már aláírta, de ez nem igaz. A következő kihívás a Momentum számára az lesz, hogy akiket eddig a belvárosi aluljárókban nem értek el, valahogy felderítsék, aláírassák velük az ívet.

Budapest külvárosi kerületeiben kell próbálkozniuk, „ki kell mozdulni a Nagykörútról”, meg kell látogatniuk a piacokat, sőt talán érdemes ajtóról-ajtóra végigjárni a kerületeket.

Bár a Momentum Mozgalom segítségére van ebben a Kétfarkú Kutyapárt, valamint az LMP, az Együtt és a Párbeszéd is, ezek a pártok nem rendelkeznek olyan kapacitásokkal, hogy mindenhova eljuthassanak.

Körülbelül 90 ezer aláírásnál járnak, de még ennek legalább a kétszeresére van szükségük, ugyanis bár hivatalosan 138 ezer érvényes szignó kell a népszavazás elrendeléséhez, de számolni kell az aláírások 20%-ának érvénytelenítésével is.

Mivel már elérték a félidőt, és már csak két hetük van, a széles társadalmi támogatottságú szervezetek bedobták a megoldások megoldását!

Diákmunka!

Felkerült egy hirdetés – írta meg az öregharcos.blog – az ilovediakmunka.hu oldalra, (ahol nem meglepő módon diákok találhatnak maguknak álláshirdetést) melyben a hirdetés feladója 800 forintos (bruttó?) órabért fizetnek a nappali tagozatos 18 év feletti diákoknak azért, hogy gyűjtsék az aláírást, és fagyoskodjanak a februári télben. A hirdetést azóta leszedték, de mi még elcsíptük;

momo
Budapesten, jelen időszakban csak a Momentumos Nolimpiára gyűjtenek aláírásokat. Az nem derült ki, hogy ténylegesen erről lenne szó, de a hirdetés valamiért le lett szedve.

Sajnos a magyar munkaerőpiac rabszolgái – a közmunkásokon kívül – a diákmunkások, akiket minden létező törvényi eszközzel kizsigerel a multi és az állam is, előbbi ráadásul a legalja munkákat bízza rá, vagy „felnőtt” pozíciót oszt ki gyakorlatilag éhbérért, elvéve ezzel egy „felnőtt” munkavállalótól a kereseti lehetőséget, a diákot pedig lehetetlen követelmények elé állítja (pl. nappali tagozatos hallgató napi 8 órát kell dolgozzon, ez nonszensz).

A diákmunkás pedig nem biztos, hogy elhivatott egy politikai formáció céljainak elérése érdekében, ezért szoktak aláírást aktivisták – ingyen – gyűjteni. Bár lehet téves a logikám, mivel a kormánypártok már erre is rácáfoltak.

Az LMP és a Momentum Mozgalom is bizakodó, számításaik szerint az enyhébb időjárás segíteni fogja az akciójukat, nem is beszélve arról, hogy a hármas metró menetrendszerű kigyulladásai is hoznak a konyhára aláírást, mivel állítólag a leszállított utasok már dacból is aláírnak nekik.

Végezetül; a Medián HVG megbízásából készített friss felmérése szerint a budapestiek kétharmada nem az olimpiára „szórná el a pénzt”. Csupán minden negyedik válaszadó tartja annyira fontos nemzeti célnak a rendezést, amivel nem szabad garasoskodni. A válaszadók 60 százaléka helyeselné, hogy népszavazás döntsön az olimpiai pályázat sorsáról. – írta az MNO.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!