Hihetetlen: Papcsákot kirúgta a Fidesz – megkérdeztük

Zugló híres-hírhedt volt polgármesterét, aki a széles közvélemény előtt leginkább az egymilliós hivatali vécéjéről lett ismert, a napokban felállította zuglói pártelnöki pozíciójából a Fidesz.

A hír, ami még a kerületi pártszervezet közösségi oldalán sem szerepel, Papcsák vadregényes politikai működését tekintve azért is meghökkentő, mivel igen fontos időközi választás előtt áll Zugló.

Papcsák Ferenc a döntést megerősítette lapunknak is:

„Az MNB felügyelőbizottsági elnökeként nem tudtam már napi szinten összeegyeztetni a kerületi pártvezetés teendőivel az MNB megtisztelő tisztségét – bár nem állt fenn összeférhetetlenség. A választmányi döntés értelmében már a jövő évi választásra készülünk, s ennek célja a megfelelő jelöltek elindítása – én pedig nem indulok országgyűlési képviselőségért” – nyilatkozta a Pesti Bulvárnak Papcsák Ferenc. Hozzátette: utódjáról még nem tud nyilatkozni, a személyéről később születik döntés.

Mint ismert, a szocialisták önkormányzati képviselője, Sápi Attila pont egy éve nyomtalanul eltűnt s azóta sem kapott hírt róla közvetlen környezete. Április 23-ra időközi választást írtak ki a megüresedett pozíció betöltésére.

A választás tétje jóval nagyobb, mint egy országos választás előtt letudandó adminisztrációs gesztus: megdőlhet az eddigi igen kényes erőviszony a zuglói önkormányzatban. Ezért is több, mint meghökkentő, hogy miért pont most döntött úgy a kormánypárt, hogy a közéleti botrányoktól sem mentes, de már régóta beágyazódott Papcsákot elmozdítják a zuglói szervezet éléről.

Zugló volt polgármestere új megbízatása szerint a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke s hogy ebben a szerepében is lojális, azt mi sem jellemzi jobban, mint egy, az MNB nagy értékű ingatlanvásárlásokat, a műkincsgyűjtést és az alapítványok ügyeit firtató kérdésre adott válasza: „nem tartja ördögtől valónak, hogy a bank aktív a gazdasági életben”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!