Bravúros magyar alpesi sí siker

Öt aranyat, három ezüstöt és egy bronzérmet szerzett a magyar alpesi serdülő válogatott a korosztály egyik legrangosabb nemzetközi versenyén, a Trofeu Borrufán, Andorrában.

A kiváló eredmények túlszárnyalják a várakozásokat, nemzetközi versenyen még nem szerepelt ilyen eredményesen magyar csapat.

Jelentős fejlődésen mentek keresztül a magyar alpesi sí válogatott versenyzői, akik a Borrufa Kupán bizonyítottak január 30. és február 2. között Andorrában.

A szövetség által elindított serdülő válogatott programban részt vevő sízők közül Tausz András az U16-os korcsoportban 70 versenyző közül a legjobbnak bizonyult óriás-műlesiklásban, míg műlesiklásban a szintén népes mezőnyben a második helyen ért célba. Tausz egy ausztriai landes-kupán végzett az élen a stájerországi Kleinlobmingban, Utolsó éves serdülőként ilyen rangú viadalon a magyarok közül eddig nem sikerült senkinek landes-kupát nyernie.

Tóth Zita óriás-műlesiklásban nagy fölénnyel utasította maga mögé vetélytársait, majdnem 4 másodpercet vert a mezőnyre, az U16-os korcsoportban. A záró napon szuper-óriásműlesiklásban ugyancsak aranyérmet szerzett.

Az U14-es korosztály futamiban a külföldön készülő Szőllős Noa indult, és aranyérmet szerzett műlesiklásban és óriás-műlesiklásban, valamint ezüstérmet szuper-óriásműlesiklásban és alpesi összetettben egyaránt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!