A Fehér Ház máris módosította Trump intézkedését

Akik jogszerűen tartózkodnak az Egyesült Államokban vagy zöldkártyájuk van, azoknak nem szükséges beutazási engedélyt kérniük.

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője szóvivője bejelentette, hogy pontosították a bevándorlás szigorításáról öt napja kiadott elnöki rendelet intézkedéseit, s akinek zöldkártyája és állandó amerikai lakhelye van, annak nem kell engedély az amerikai beutazáshoz.

Elmondta, hogy akik jogszerűen tartózkodnak az Egyesült Államokban vagy zöldkártyájuk van, azoknak nem szükséges beutazási engedélyt kérniük. „Ha legális az állandó itt-tartózkodásuk, akkor nincs többé szükségük belépési engedélyre” – fogalmazott a szóvivő.

A múlt pénteken bejelentett, s azóta az Egyesült Államokban és szövetségesei által is széles körben vitatott amerikai elnöki rendelet értelmében az Egyesült Államok hét, muzulmán többségű országból – Szíriából, Irakból, Iránból, Szudánból, Líbiából, Szomáliából és Jemenből – azonnali hatállyal 90 napra felfüggesztette a beutazást, Szíriából határozatlan ideig nem fogad menekülteket, 120 napra pedig leállította teljes menekültprogramját, amelyet a Trump kormány felül kíván vizsgálni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!