Viola Davis és Julia Roberts egy nagy sikerű regény megfilmesítésében játszik

Viola Davis és Julia Roberts alakítja a Jodi Picoult Small Great Things című bestselleréből készülő film főszerepeit – értesült a Variety.com.

A produkciót az Amblin Partners gyártja, producerként a Kaliforniai álmon is dolgozó Marc Platt csatlakozott a filmhez. A Small Great Things egy connecticuti kórház újszülöttosztályán dolgozó, tapasztalt afroamerikai nővérről szól, aki azt az utasítást kapja, hogy nem nyúlhat egy rasszista fehér pár kisbabájához, ám éppen ő van ügyeletben, amikor a gyermek egy szívrendellenesség miatt meghal, és a szülők őt teszik felelőssé a bíróságon.

Az Oscar-díjas Julia Robertset legutóbb a Jodi Foster rendezte Pénzes cápa című filmben láthatták a mozinézők, Viola Davis pedig a napokban szerezte meg harmadik Oscar-jelölését a Fences című filmért.

Az ötvenéves Picoult ötéves kora óta ír. Első regénye a kilencvenes évek elején jelent meg, ezt azóta több mint húsz regény követte. A nővérem húga című, 2004-ben kiadott könyvét 2009-ben filmesítette meg Nick Cassavetes Cameron Diaz főszereplésével.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!