Orbán megfogadta a tanácsunkat, elnézett a határra – csak erős idegzetűeknek

Még decemberben írtunk a déli határt értelmetlenül, ám embertelen körülmények között őrző katonákról, akikkel nyáron szívesen fényképezkedett a politikai elit, ebben a kurva hidegben viszont eszük ágában sincs kimozdulni fini meleg irodájukból a szélfútta mínusz húszba.

Nem úgy Orbán Viktor.

határ2 1

Nem cseh vígjáték: ők védik a hazát a migráns hordáktól

Merjük remélni, hogy olvassa a lapunkat s most, hogy legalább némileg enyhül az idő egy Botka és egy Putyin között leruccant egy kis hangulati promólátogatásra Röszkére s környékére megtekinteni a gaz migráns hordákat megfeszített erővel a kerítésen kívülre szorító, határt őrzők hősies küzdelmét.

A nép egyszerű, derék miniszterelnöke az ő népét óvó egyszerű derék katonák közt.

Valami szervezési gond lehetett, mert egy fia migráns de még menekült se volt sehol, csak egy kerítésen átmászó vonacuki macska, ami persze nem tévesztett meg senkit, ugyanis ezek a migránsok piszokul ravaszak tudnak lenni.

határr

Az egyetlen migráns, aki át akart jutni

Akár egy primadonna operettbelépője, annyi természetesség áradt a határmenti állapotfelmérésről készül összeállításból csakúgy, mint magából Orbánból. Mindenesetre üde színfolt volt, hogy ezúttal senkit sem lökdösött félre harapós sajtófőnöke, Havasi Bertalan.

A gömbölyödő biztonságpolitikai kormánytanácsadó – vagy mi – Bakondival nehezen is boldogult volna de úgy általában is feltűnő volt, hogy a jelenlévő egyenruhás és anélküli hajbókolók szinte kivétel nélkül tokás-hasas tettrekészek.

Az viszont ismét bebizonyosodott, hogy Orbán igazi elemében szabálymérte parancsuralmi militáns közegben van – az isten tudja honnan szívta magába ezt a fiatalkorában, amikor minden értelmes tinédzser pacifista és részeges volt a szabad szerelem jegyében, de ezt már hagyjuk is.

határ3

Orbán bemutatkozik az olajkályhának

A miniszterelnöki kreatívok hatásosan sallangmentesek: a Határszemle – hóban-fagyban címmel belecsaptak a lecsóba s teljesen rendben volt az angolfeliratozás is, akár egy tiroli pornó, elvégre Vajna bármikor kiviheti egy dokufesztiválra, meg azért mégis másként hangzik angol felirattal – It’s not very warm! – az a jellegzetes csibészség, ahogy csak ő tudja mondani: „azé’ meleg nincsen… (…baszki, gondolja magában – a szerk.)…

A kedvenc jelenet, amikor spontán körülülik a katonákkal a kályhát, mint Lenin sortűz előtt a kisiskolásokkal és spontán népiül invitálja a sátorba lépő ügyeletest, miszerint: „Jöjjön csak, bátran, bevesszük magát is a…buliba…”.

Igen. Tényleg ő a mi miniszterelnökünk.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!