Orbán azt akarja elhitetni, hogy miatta fejlődik Szeged

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor Hétfő reggel találkozott Botka László Szeged MSZP-s polgármesterével, a párt miniszterelnök-jelöltjével. A kormányfővel folyó tárgyalások 3 órán át tartottak, a végén volt sajtótájékoztató, riport, minden, ami kell.

Orbán adott is egy interjút a szegedma.hu-nak, melyből a megszokott kormányzati kommunikációs paneleket olvashatjuk, főleg a szegedi fejlesztésekről, meg milliárdokról.

Kinek köszönjem, méltóságos uram?

A kampány része tudjuk, de visszataszító dolog más pénzének elköltésével hencegni. A polgármester tevékenysége az, ami elsősorban garantálja a fejlesztéseket ciklusokon át, és csak ez után következik a kormány. Persze mivel főleg EU-s pénzekről van szó, ezzel az erővel Hans-nak Németországba és Pierre-nek Párizsba előbb írhat köszönőlevelet a tisztelt polgár, mint a Fidesznek.

Orbán szemmel láthatóan nem tud mit kezdeni Botkával és Szegeddel. A szocialista vezetésű város tőle függetlenül épül, így csak fut utána, és minden alkalmat megragad, hogy a sikerekre valahogy ránehezedjen. Nem történhet a kormány nélkül semmi ebben az országban!

A találkozó után Orbán benézett a helyi Fidesz-irodába is – természetesen, de sok jót valószínűleg nem mondott nekik – persze sok jót nem is hallott róluk. Elmondása szerint tavasszal oszlatják az egész városi pártszervezetet, és a

„megújított szegedi Fidesznek teljes fegyverzetben és győzelmi esélyekkel kell bemutatkoznia”.

A helyi pártosok egyébként panaszkodtak a „baloldali visszaszorítási kísérletekről”, meg arról, hogy elnyomja őket a média!!!! A Fideszt!!!!

Kerüli Botkát, mert nem tud vele mit kezdeni

Orbán az interjúban (és a sajtótájékoztatón is) kerülte a témát, hogy lényegében az MSZP 2018-as miniszterelnök-jelöltjével tárgyal, helyette inkább terelt a nemzeti együttműködést bizonyító frázisok felé. Azért is kell lejönni a szocihoz, mert Szeged a nemzet része. A kétharmad meg felelős a háromharmadért. Értik! Háromharmad! Emberek!!!

Botkáról, főleg szegedi működéséről a miniszterelnöknek egyébként kifejezetten jó véleménye van, városi legendák szerint a választási kampányokkor a bizalmasainak dicsérte a „szocik” szegedi tevékenykedését, és egy jó városvezetőt lát a 2002 óta regnáló Botkában, de annak örülne igazán, ha Fideszes lenne.

Lázár János is elkísérte a mostani találkozóra Orbánt, ő is jelen volt a tárgyalásokon, ennek apropóján őt is megkérdezte a sajtó, mi a véleménye Botkáról, és a jövőbeni szerepvállalásairól. Úgy látszik még nincs meg a kommunikációs panel, hiszen a miniszterelnökséget vezető miniszter frappánsan kerülte ki a választ, miszerint míg MSZP kormány volt, sem voltak egymás kedvencei, de ahogy fogalmazott; „Botka László legalább békén hagyott”.

A helyi Fidesz csak áll és megsemmisülve várja a tavaszt, majd a kormányzati hurrá-propaganda mögül tekintett könnyes szemmel a Budapest felé elviharzó kormányzati luxus-konvoj után.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!