Hiszékeny Dezső visszaadja a választóknak, amit az ügyészség elvett tőlük

Meglehetősen hosszú megpróbáltatásoknak vetették alá Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselőt, akit a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is felmentett a vádak alól, melyek 2013-ban, XIII. kerületi alpolgármesterként ötmillió forint kenőpénzt kért azért, hogy egy önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja.

Felhívtuk a képviselőt, aki elmondta, hogy az ORFK egyik speciális fedett nyomozója a titkosszolgálat megbízásából egyszerű nyíregyházi vállalkozónak adta ki magát, és szeretett volna beszélni a képviselővel egy üzlethelyiség bérbevételének ügyében. Ekkor tért rá az „előlegre”. Pontosabban arra akart utalni Hiszékeny Dezsőnek, hogy 5 millió forint kenőpénzt adna azért, hogy megkaphassa a helyiséget, és nyisson egy cukrászdát. Az akkori XIII. kerületi alpolgármester határozottan elutasította ezt, többször is mondta, hogy szó sincs semmiféle előlegről, vagy bármilyen pénz kifizetéséről, ezt ő nem kéri és nem is fogadja el.

A nyomozó azt állította, hogy Hiszékeny Dezső feltartotta bal kezét, és 5 ujjával mutatott, jelezve az összeget. Ezzel szemben a valóság az, hogy a képviselő fizikailag nem tudja a bal kezén 5 ujját felmutatni egy deformáció miatt. Mivel olyan bizonyítékot nem találtak, ami arra utalna, hogy a képviselő kenőpénzt kért volna, az Ítélőtábla is jogerősen felmentette Hiszékenyt, aki már az eljárás kezdetekor panaszt tett a Központi Nyomozó Főügyészségen, de ezt elutasították, így most jogorvoslatra nincs módja, pedig fél éven át hallgatták le az irodáját és a magántelefonját is, keresve az állítólagos bizonyítékokat, amelyek persze sosem kerültek elő, hiszen bűncselekmény sem történt.

Egy dolgot tehet: bepótolja mindazt, amit az ügyészség elvett tőle. Hagyja, hogy a meghurcolása büntetlen maradjon, mivel a főügyész nem tartja indokoltnak a panaszait, viszont dolgozik a választókerületében, megpróbálja maga behozni a lemaradását, és talán egyszer majd egy olyan országban élhetünk, ahol a koncepciós perek lebonyolítóit a független ügyészség vád alá helyezi, a független bíróság pedig kemény büntetéssel sújtja.

De addig is csak a tiszta lelkiismeretének és a szabadságának örülhet a szocialista képviselő, aki csak egyike azoknak, akiket még vele együtt meghurcoltatott, a hatalom…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!