A Miniszterelnökség óriási hibát vétett: nagy bajba kerülnek, ha nem számolnak el 220 millióval

A Miniszterelnökség nyilvánosságra hozta a tárca decemberi szerződéskötéseit és -módosításait – írta meg a Napi.hu.

Eszerint a megyei kormányhivatalok összesen 780 millió forint támogatást kaptak a likviditási nehézségeik enyhítésére, gazdálkodási helyzetük javítására, és 1,955 milliárdot infrastrukturális fejlesztésekre és akadálymentesítésekre. Ezzel még nem is lenne nagy baj, hiszen ha valóban erre fordítják az összeget, üsse kő!

Az is kiderült, hogy a paksi atomerőmű szervezetéhez, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz 1 milliárd forint támogatás került, hogy egy életminőség és életbiztonság, illetve energiahatékonyságot javító pályázati programot építsen ki. Ez már neccesebb, de még mindig annyira tág, hogy elhisszük, ha nem feltételezünk rosszat a Miniszterelnökségről…

Van azonban egy tétel, ami semmiképp nem illik bele a képbe. Egyszerűen nem lehetséges, hogy ezt a pénzt valóban arra szánták, amire hivatkoznak. Hallottál már a Libertate nevű felvidéki szervezetről? Nem? Mi sem!

Pedig ez a szervezet a felvidéki magyarság identitásának erősítésére 220 millió forintot kap a magyar adófizetők pénzéből, csakhogy sem az Országos Bírói Hivatalnál, sem a szlovákiai jegyzékben nincs ilyen nevű civil formáció – írja a Napi.hu.

Hiába kerestük, a Google-ban sem találtunk róla semmit. Ez viszont egészen nagy para, ugyanis egy láthatatlan, be sem jegyzett szervezet mégis miként harcol ki a Miniszterelnökségtől 220 milliót? Keressük a válaszokat, és ha bármi újat tudunk, jelentkezünk.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!