Nem egészen úgy volt az a dolog Szanyival…

A politikus, aki kimegy sajtótájékoztatót tartani, parádézni a kitelepülő-pultokhoz, közben pedig nem is akar segíteni az aláírásgyűjtésben – nagyjából ezt az üzenetet kommunikálta a Momentum szervezet, amely most is rögzített bejegyzésként mutatja Facebook-oldalán a „konfliktusról” összevágott videót, vagyis valamiért ezt fontosabbnak tartják a legfelső sávban bemutatni, mint az olimpia ügyét. Aztán fizetett hirdetésben is terjedni kezdett, hogy Szanyi rátelepszik az akcióra. Ki fizet ezért és miért?

Néhány furcsaság is becsúszott

Szanyi Tibor kiadott az esetről egy közleményt, amelyből az alábbi részletek derültek ki:

1, „E céllal tartott sajtótájékoztatót Szanyi Tibor szombat délután a nyugati aluljárónál a Momentum standja előtt, amit a mozgalom szervezőinek előzetesen, továbbá a helyszínen egyaránt jelzett, egyetértésüket pedig nyugtázta.”

2, Épp ezen a helyszínen jelent meg a Momentum vezetője és pont akkor? Tudható tehát, hogy Szanyi valóban leegyeztette érkezését az ifjú elnökkel, és arra számított, tudomásul vették, számítanak rá. A képviselő így ír erről közleményében: „munkatársam már pénteken fel akarta venni velük a kapcsolatot, ami szombat reggelre sikerült is. Jelezte, hogy aznap 14.30-kor a Nyugati téri aluljáróban kívánom az ívet aláírni, ahová sajtótájékoztatót is szerveznénk. A MoMo képviselői ezt nyugtázták.”

3, Egy francia televíziós stáb célzott kérdésekkel készült. Szanyi Tibor még egy furcsaságot kiemel: „kissé csodálkoztam, vajon milyen előzetes felkészítést kaphattak, mivel az első kérdésük arra vonatkozott, hogy miért nem tekintem a MoMo-t európainak? Természetesen elmagyaráztam, hogy nagyon is európainak tekintem őket, s mi több, nagyon egyetértek a kezdeményezésükkel.” A Momentumon és Szanyin kívül kitől vehette egy francia televízió azt, hogy az EP képviselő nem tekinti európainak a szervezetet? Miért jött volna ki szolidaritásáról biztosítani a Momentumot Szanyi, ha valóban így gondolná?

Érdekes, hogy az ellenzéki pártok tulajdonképpen nem cselekedhetnek jól. Kivéve talán Juhász Pétert, aki aláírásokat gyűjtve élő videóban veszi fel, ahogy egy bevásárlóközpont előtt beleállnak a jogszabályokról nem tájékoztatott biztonsági őrök, akikre emiatt rendőrt hív, és a jogállamiság eltiprásáról beszél. Ez talán valamelyest nagyobb „parádé,” minthogy egy MSZP-s képviselő nyilvánosan is felvállalja támogatását, nem pedig pultok elől jelentkezik be aláírást gyűjtve és „rátelepedve” az akcióra.

Lehetséges, hogy a „színházi ember,” ezen a kitelepülésen nem Szanyi Tibor volt?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!