Nagy a baj: a bankok keményen lecsapnak ránk, a kormány pedig bólogat

Magyarországon a hitel szó már az életünk velejárója lett. Alig akad olyan háztartás, ahol nincs valamiféle felhalmozott adósság. A legnagyobb problémát még mindig a devizahitelek jelentik. Némely családot olyan kilátástalan helyzetbe sodortak ezek a hitelek, amelyből akkor sem lenne kiút, ha nagyobb összeget nyernének a lottón. A bankok pedig élősködnek rajtuk.

A Látótér stábja beszélt olyan hitelessel, aki 15 milliós svájcifrank-hiteléből 18 milliót visszafizetett, de még mindig 28 milliót követel a bank. A szakértők szerint a pénzintézetek nevetséges rendezési ajánlatokat tesznek az adósoknak, akik legrosszabb esetben az utcára kerülhetnek.

„Az ajánlatok közül egyetlenegyet sem sikerült találnom, amit komolyan lehetne venni, illetőleg az ügyfél komolyan elgondolkodott azon, hogy az az ajánlat, amit ő kapott, az érdemes-e arra, hogy beszélgessen róla, illetőleg nem konkrétumokat tartalmazott” – mondta Galcsik Éva hitelszakértő a Hír TV stábjának.

Aki tehetne valamit az adósok és a bankok közti érában, az a kormány. Hagyni, hogy 15-ből több, mint 40 milliós tartozást követelhessenek a bankok a törvény eszközeivel, legalább akkora bűn, mint maga a követelés. Ezek az emberek hajlandóak lennének fizetni, hiszen odaadják mindenüket a banknak, de a teljesíthetetlen követelésekkel nem tudnak mit kezdeni. A kormány tudna, de láthatóan nem akar.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!