Donald Trump épp most tette a lehető legnagyobb szolgálatot az ISIS-nek.

Donald Trump elnök új rendelete, amely hét muszlim országból megtiltotta a beutazást az Egyesült Államokba újabb ideológiai töltést adhat az ISIS-nek

A 444 egy korábbi cikkében kiválóan összefoglalta Nicolas Hénin francia újságíró tapasztalatai alapján, hogy mi adja az ISIS-nek meg az igazi erejét.

A bombázásoktól nem fél az Iszlám Állam, a toleranciától és összefogástól igen

Nicolas Hénin francia újságíró. Tíz hónapon át volt az Iszlám Állam túsza Szíriában. Most a Guardianben írta meg, mi minden jutott eszébe, amikor látta a párizsi terrortámadásokról szóló híreket.

Hénin a tíz hónap során belátott a mögé a felszín mögé, amit a világ közvéleménye a terroristák propagandaanyagaiból ismer.

Legalább tucatnyi dzsihadistát ismert meg, van, akivel azóta is csetel néha az interneten. Hénin szerint az ISIS-ről alkotott képünket a marketingjük és a pr-anyagaik formálják, szuperhősöknek adják elő magukat. De valójában sokszor egyszerűen csak szánalmasak: utcai kölykök, megrészegülve az ideológiától és a hatalomtól. A gonoszság és az ostobaság keveredik bennük. De nem szabad alábecsülni az ostobaság gyilkos potenciálját, mondja erről.

Azok, akiket tavaly lefejeztek a terroristák, mind cellatársai voltak. Folyamatosan mentális terrornak voltak kitéve, hol az elengedésüket, hol a kivégzésüket jelentették be, az élet kiszámíthatatlan volt a börtönben, miközben fogva tartóik csak szórakoztak ezen.

Volt, hogy kamu kivégzéseket tartottak. Hénint egyszer kloroformmal elkábították. Máskor eljátszották a lefejezését. Semmi más céljuk nem volt, csak hogy szórakozzanak az ijedtségén.

„Világképük központi eleme ugyanis az a hit, hogy a közösségek a világban nem képesek együtt élni a muszlimokkal, és minden egyes nap bizonyítékait keresik ennek a világban. Azok a képek, melyeken németek üdvözölték az országba érkező menekülteket, kifejezetten zavarba ejtőek lehettek számukra. Összetartás, tolerancia, ez nem az, amit látni akarnak. „

Bővebben itt olvashatja el a teljes cikket

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!