Mesterházy nem oldhatta meg a 22 milliós Rubik-rejtélyt

Az MSZP-s Mesterházy Attila arra lett volna kíváncsi, miként hasznosult a Rubik-tanulmány, a Fejlesztési Minisztérium válaszából viszont az derült ki, hogy a tárcának nincs engedélye a tanulmány nyilvánosságra hozatalára.

Hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásban választotta ki az állam azt a magáncéget, amelynek nettó 21,9 millió forint közpénzt fizetett egy, a Rubik-kocka tudományos, oktatási, és kulturális jelentőségét vizsgáló tanulmányért.

A 24.hu értesülése szerint a közel 22 millió forintért cserébe egy 60 oldalas tanulmányt kértek, ami Mesterházy Attila számítása szerint oldalanként 365 ezer forintot jelentett. Az ellenzéki politikus megismerte volna a dokumentumot, de Fónagy János ezt a kérését nem tudta teljesíteni.

Az államtitkár annyit közölt, hogy a tanulmány elkészült, fel is térképezi a Rubik-kocka különféle hatásait, és megalapozza a Rubik-központ tartalmi felépítését, és a kiállítás koncepcióját – da sajnos a szerzők engedélye nélkül ez nem hozható nyilvánosságra.

A közpénz viszont – a jelek szerint – elfogadható. A mi engedélyünk nélkül is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!