Meglepetés: Tarlós a népszavazás pártján áll!

Ki gondolta volna, hogy épp Tarlós István főpolgármester lesz az, aki a népszavazás intézményét támogatja. Úgy tűnik, hogy mégis erről van szó. Mindenekelőtt érdemes felidéznünk, miként vélekedett a politikus Horváth Csaba olimpiával kapcsolatos népszavazási kezdeményezésével kapcsolatban.

“De ettől lényegesebb, amit mondani szeretnék, hogy azért érzem kicsit politikai demagógiának, amit mond, mert én eddig abban az illúzióban éltem az utóbbi negyedszázadban, hogy az emberek azért választanak népképviseleti köztestületeket, hogy azok döntéseket hozzanak, és nem azért, hogy minden egyes kérdésben 1 millió 800 ezer embert külön megkérdezzenek. Ha ezek a döntéshozó köztestületek rossz döntéseket hoznak, akkor majd legközelebb nem választják meg őket; önt sem, meg engem sem – az utóbbi könnyebb lesz, mint az előbbi. Ha pedig döntésképtelenek, akkor meg alkalmatlanok arra, amire megválasztották őket. Ez az egyik mondásom.”

Előkerült azonban egy felvétel, ahol Tarlós István egészen másként vélekedik.

Lehetséges, hogy a főpolgármester csak akkor tartja előnyösnek a népszavazást, ha azt ő vagy a pártja nyújtja be, míg más esetekben arra hivatkozik, hogy azért vannak megválasztott képviselők és testületek, hogy döntsenek a lakosság helyett?

Vagy ezek már a demencia jelei?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!