Maradék étel a sláger a franciáknál

Eddig a pékségek, ételbárok, büfék, gyorsvendéglők a még friss, de megmaradt termékeiket egyszerűen kidobták. Ezek az élelmiszerek másnap már nem adhatók el, legalábbis a minőségre nagyon kényes francia fogyasztóknak nem. Eddig így volt.

Most viszont remek üzlet kínálkozik a vendéglátósnak és a fogyasztónak egyaránt, egy új applikációnak, a Too Good To Go (TGTG)-nak köszönhetően. Tavaly júniusban indította a bizniszt egy párizsi startup és ma már szinte az összes francia nagyvárosban működik.

A vendéglátósok a kora esti záróra közeledtével elküldik ajánlatukat a TGTG-hez, a fogyasztók pedig elkezdik böngészni az így összeállt elektronikus étlapot. Friss pékárutól, a szendvicseken át, hamburgert, kínai, japán, indiai, vietnami vagy jellegzetes francia ételeket egyaránt választhatnak.

Persze egy közeli büfé vagy bolt kínálatából, mert házhoz szállítás még nincs. De érdemes lesétálni a pékhez vagy a gyorsvendéglőbe, mert minimum hatvanszázalékos az árengedmény.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!