A budapesti rendőrfőkapitány kifizetné a bírságot – csak nem tudja, kinek

Egy Budapesttől 180 kilométerre található községből 2017. január 25-én Budapestre utazott egy házaspár négyéves, leukémiás kislányával kezelésre. A család Opel Astrája környezetvédelmi osztályba sorolása miatt a szmogriadó alatt nem közlekedhetett volna Budapesten.

Amikor az apa a járművel – egyedül – hazafelé tartott, leintették a rendőrök. A férfi állítása szerint hiába mondta az intézkedő rendőröknek, hogy „előjegyzett orvosi kezelésre érkezett a gyerekével, aminek a dokumentumai ott vannak az ülésén, a hatóságot ez nem érdekelte, a dokumentumokat megnézni sem voltak hajlandóak, és 15 ezer forintos büntetést róttak ki rá”.

Bucsek Ferenc budapesti rendőr-főkapitány ma közleményben tudatta, hogy átvállalja a bírság kifizetését, amennyiben pontosan megismeri mindkét fél részéről a sajnálatos eset részleteit és beigazolódik: méltánytalanság történt.

Bucsek szerint a történetet a gyerek édesanyjának egy ismerőse adta közre, de nem közölte, egyetlen oknyomozó újságíró nem derítette fel, pontosan mikor, hol, kivel szemben, és miért intézkedtek a rendőrök.

Ezért kéri a megbírságolt apát, hogy jelentkezzen a részletek tisztázása érdekében és – amennyiben egyértelműen bizonyított az eset – a büntetés átvállalása miatt.

A vitathatatlanul nemes gesztust némileg értetlenkedve értelmezhetjük, ugyanis ha a főváros rendőrkapitánya egy feltehetően adminisztrált bírságolást nem tud a saját apparátusán keresztül felderíteni és ehhez a megbüntetett jelentkezését várja, akkor felmerülhet a kérdés, hogy az ennél némileg szövevényesebb bűntetteket vajon miként göngyölítik fel?

Kérik az elkövető(k) jelentkezését..?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!