Végső csapás a Pisa-tesztre: szeptemberben kadétképzés indul

A kormány megtalálta a korszerű és atombiztos megoldást az oktatási rendszer és a nemzetközi kihívások összefüggésében: Honvéd kadétképzést indít szeptemberben egy budapesti és egy szekszárdi iskolában.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közlése szerint az új képzési forma bevezetése “a haza védelmére kész felnövő generáció kinevelését” szolgálja.

Nincs mese, meghallották az idők szavát.

“A fiatalság honvédelmi nevelése olyan közös cél, melynek érdekében a tanároknak, a diákoknak és a katonáknak össze kell fogniuk” – írta a HM az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Az újfajta képzés elindítását azzal indokolták, hogy szükség van egy kifejezetten a honvédség számára hasznos előképzettséget jelentő, középiskolai, érettségit adó képzési formára, a katonai pálya iránt érdeklődők és ezáltal a tiszti és altiszti utánpótlás létszámának növelésére.

Azok jelentkezését várják, akik a katonai pálya iránt érdeklődnek, az altiszti, tiszti képzésre felkészülten szeretnének jelentkezni, valamint azokat is, akiket az önkéntes tartalékos szolgálat érdekel – hosszú távon biztos munkahely és megélhetés.

Akik sikeresen elvégezik a honvéd kadétképzést, azok számára nyitott az út a katonai pályára: továbbtanulhatnak az ország egyetlen középfokú katonai szakképzést folytató iskolájában, a szentendrei altiszti akadémián.

Mindenki szórjon hamut a fejére, aki az elmúlt években kritizálni merte a hazai oktatást. A kormányzati háttérben „brit tudósok” kidolgozták a korszerű magyar start-up-ot: szuronyt szegezz, vesszen Trianon.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!