Helyretették Bencsiket: kétszer is meggondolja, hogy hazaárulózzon-e többet

Az Echo TV-n Bencsik András Békemenet-alapító, Demokrata-főszerkesztő odáig ment, hogy hazaárulózott…  Megszólalásakor erősen kihangsúlyozta, hogy : „Ezerszer végiggondoltam, hogy elmondhatom-e, és úgy döntöttem, hogy elmondom, mert szerintem ez nagyon fontos” – és elmondta ezt:

 Pontosan akkor mivel is vádol bennünket /a részemről kifejezetten nem tisztelt/ „főszerkesztő úr”? 

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről

Hazaárulás

  1. § (1) Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal, vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást

  1. a) súlyos hátrányt okozva,
  2. b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával,
  3. c) háború idején vagy
  4. d) külföldi fegyveres erő behívásával vagy igénybevételével

követik el.

(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Egyáltalán nem tisztelt Bencsik András! Csak a miheztartás végett még egy-két fogalmat tisztázzunk a Btk. betűjének segítségével!

Minden magyar állampolgár, aki csak egy kicsit is ad magára, igyekezzen tisztában lenni fogalmakkal, mielőtt használni kezdi azokat! — ha teszi mindezt nagy nyilvánosság előtt /pláne emberek tájékoztatásával foglalkozik/, akkor kifejezetten ajánlott egy kis előképzés!!!

Rágalmazás

  1. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

  1. a) aljas indokból vagy célból,
  2. b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
  3. c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.

 A továbbiakban is egyáltalán nem tisztelt Bencsik András!

Talán emlékeztessük az igen tisztelt olvasót:

már a meghekkelt Orbán interjú kapcsán  készített – igen alacsony színvonalú – beszélgetős műsorban is ugyancsak fogalomzavarba keveredett az ott jelenlévő nemes társaság tagjaival együtt! Akkor azt állították, hogy nem meghekkelés történt! Jó legyen, nem meghekkelés, de akkor micsoda?  Felbukkant a súlyos ’bűncselekmény’ megnevezés, majd  aÖn, „főszerkesztő” „úr” odáig ment, hogy  ez ’terrorizmus’ volt, majd elhangzott az Ön részéről a nehezen értelmezhető ’verbális terrorizmus’ kifejezés is, majd fokozva ezt:  ’terrorbűncselekményről’ beszélt.

Újságírói alapkurzuson oktatják: mindig minden fogalomnak utánanézni, helytelenül nem használni azokat!!!

Ön azonban ráadásul kimeríti a Btk. 226. §-ba foglalt rágalmazás fogalmát azzal, hogy lehazaárulózza az Önöknek nem tetsző szabad véleményt nyilvánítókat.

Ön meggondolatlanul hazaárulózik, olvasóink közül pedig többen egy közös rágalmazási pert fontolgatnak Ön ellen!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!