Botrány érik a BKV-nál: nem terveznek dolgozói béremelést

A cégnél működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) magyarázatot vár a főpolgármestertől, hogy miért nem kalkuláltak be egyetlen forintot sem béremelésre.

Az EKSZ 15 százalékos emelést kér minden dolgozónak, és plusz 5-öt a nagyon leszakadt bérek felzárkóztatására.

Nemes Péter, a szakszervezet elnöke szánalmasan gyenge cirkuszi mutatványnak és gyávaságnak minősíti a fővárosi cégnél tapasztaltakat: álláspontja szerint a BKV vezetése most is – mint minden évben – a városvezetés mögé bújva hárítja a szakszervezet követelését.

Az EKSZ-nél egyébként gyanúsnak tartják, hogy – néhány kivételtől eltekintve – a nagyvárosi önkormányzatok sem nyilatkoztak béremelésről, holott erről tulajdonosként a városvezetők, s nem maguk a munkáltatók döntenek.

Ezt Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter, a szakszervezetnek, a napokban írt levelében is alátámasztotta, s egyetértett az érdekvédőkkel abban, hogy a közlekedési ágazatban is nagyon fontos és szükséges a megfelelő mértékű béremelés.

A szakszervezet felkéri Tarlós István főpolgármestert, nyilatkozzon: valóban úgy gondolja-e, hogy a BKV-s dolgozóknak egyetlen forint emelés sem jár, miközben más társaságok munkáltatói akár 30 százalékról is egyezkednek a szakszervezetekkel.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!