Uniós pénzből építtetett panziót, megtetszett, lelopta magának a fideszes polgármester

Izsák fideszes polgármestere építtetett egy vadászpanziót EU-támogatásból, amibe aztán beköltözött. Mondok József megmutatja, hogyan kell élni fideszes politikusként – a 444.hu történetét lehetetlen kihagyni.

Ez az eset legyen mértékegység: gondoljuk át, hogy ha ezt megteheti egy porbafingó vidéki polgármester, akkor mit tehet vajon Orbán, az ország miniszterelnökeként.

A politikus mintája az igazi, sikeres vidéki fideszeseknek: 1998 óta ő a Bács-Kiskun megyei Izsák város polgármestere, de közben van egy rakás vállalkozása is. Családja benzinkutat működtet Izsákon, 2013-ban természetesen trafikkoncessziót is nyert. A munka mellett marad ideje a hobbijára is, 2005 óta alelnöke a CBA-s Lázár Vilmos által elnökölt Magyar Lovas Szövetségnek, ő a Fogathajtó Szakág vezetője meg a Bács-Kiskun Megyei Lovas Szövetség elnöke, és a Hubertus Vadásztársaság vadászmestere is.

izsák

2014-ben a polgármester egyik cége, a Mondok Kft. EU-s forrásra pályázott a Darányi Ignác Terv egyik pályázatán, és nyertek is 35 millió forintot egy vadászház építésére. Mondok, izsáki polgármesterként még tagja is volt a helyi pályázati tervezést irányító Dunamellék LEADER-egyesület bírálóbizottságának.

A vadászházat egy kecskeméti cég építette meg 2014 augusztusa és 2015 februárja között Izsák határában, a Gedeon-dűlőn. A kivitelező cég honlapján fenn is van egy csomó kép az ingatlanról.

A vadászpanziót nem sokkal később nyilvántartásba vették az izsáki önkormányzat honlapján szálláshelyként, de a helyiek szerint Mondokék soha nem hirdették, hogy az ingatlanba vendégeket várnak, és az interneten ma sincsen nyoma az izsáki önkormányzati jegyzéken kívül sehol, hogy a vadászházban meg lehetne szállni.

A helyiek szerint ennek az az oka, hogy a polgármester egyszerűen beköltözött az EU-s támogatásból épített vadászházba.

(kép: Botos Tamás)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!