„Néhány barátom meghalt” drámai levelet írt egy szír kislány Donald Trumpnak

Szívszorító levelet írt egy Bana Alabed nevű szír kislány Donald Trumpnak, hogy segítsen a szír gyerekeknek. A kislány felajánlotta barátságát ha segít.

„Kedves Donald Trump,

A nevem Bana Alabed, egy hétéves szír lány vagyok Aleppóból.

Tavaly decemberben hagytam el az ostrom alatt álló Aleppó keleti részét. Egyike vagyok azoknak a szíriai gyerekeknek, akik átélték a háború borzalmait.

De most békében élek az új otthonomban, Törökországban. Aleppóban iskolába is jártam, amíg az le nem bombázták az iskolát.

Néhány barátom meghalt.

Nagyon szomorú vagyok miattuk, és azt kívánom, bárcsak itt lehetnének ők is, mert akkor együtt játszhatnánk most is. Aleppóban nem lehetett játszani, az a halál városa.

Most Törökországban jól érezhetem magam. Iskolába is járhatok, bár még nem voltam. A béke mindenkinek fontos, beleértve téged is.

Azonban szíriai gyerekek millióinak sokkal rosszabb, mint nekem, és most is szenvednek Szíria különböző területein. Felnőttek miatt szenvednek.

Tudom, hogy te leszel Amerika következő elnöke, szóval kérlek meg tudnád menteni a gyerekeket és az embereket Szíriában? Muszáj tenned valamit a szíriai gyerekekért, mert ők is ugyanolyan gyerekek, mint a te gyerekeid, ugyanúgy megérdemlik a békét.

Ha megígéred, hogy teszel valamit a Szíriai gyerekekért, máris a barátod vagyok.

Várom, hogy mit teszel a szíriai gyerekekért.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!