Lopják a Momentum Mozgalom aláírásait

(Kép: MKKP)

A Demokratikus Koalíció egyedi módját választotta az aláírásgyűjtésnek.

Bár a 2024-es budapesti olimpiáról szóló népszavazást a Momentum Mozgalom kezdeményezte, és már legalább 50 ezer aláírás már össze is jött, a Demokratikus Koalíció elérkezettnek érezte az időt, hogy a nyakába üljön egy újabb kezdeményezésnek.

Ugyanis a DK kedd este óta aláírást gyűjt! – szúrta ki a kettősmérce blog.

Közleményükben kiemelték, hogy nem értenek egyet az olimpia megrendezésével, és kiállnak a kezdeményezés mellett.

Viszont nettó etikátlan amit művelnek, mert adott esetben, akár árthatnak is a NOlimpiának. A DK ugyanis aláírós aloldalán buzdít a népszavazási kezdeményezés aláírására – ami pl. Facebook-oldalukról érhető el.

Ha a DK Facebook oldalán megjelenő látogató, eltökélt, és aláírná a kezdeményezést, akkor neki azt javasoljuk, írja alá valamelyik hivatalos aláírásgyűjtő pultnál.

Miért etikátlan?

Kezdjük az elején. Az aláírás facebookal részt jól ki is emelték. De nézzük csak!

Ez a nyitóoldal:

dk1

dk2

dk3

what confused2

Kedves fiatalember, fészbukkal nem tudunk aláírni, mert nincs mit. Ha lenne mit, akkor sem lehetne fészbukkal aláírni. Komolyan egy darab papírt szeretne egy programmal? Na persze itt nem erről van szó.

Aláírás facebook-kal nem más, mint egy mocskos kis adatgyűjtés. A DK akkora troll, hogy egy ilyen fontos népszavazási kérdést – függetlenül attól, hogy ki és miért kezdeményezte – a saját politikai gesztenyéjük kikaparására használja fel.

Pfej!

Még a harcos demokraták is tudhatnák, hogy népszavazási kezdeményezést csak egy (1) hivatalos úton írhat alá az ember, (választó) mégpedig: népszavazást a Nemzeti Választási Iroda által kiadott aláírásgyűjtő íven lehet támogatni. A választó, az aláírásgyűjtő íven feltünteti személyi azonosítóját vagy magyar állampolgárságát igazoló okiratának számát, továbbá az aláírásgyűjtő ívet az aláírásával látja el – áll a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvényben.

Jelen esetben, mivel helyi népszavazásról lenne szó, csak budapesti lakcímmel rendelkező lakosok (választók) írhatnák alá – és nem a Tinder kipörgetésével.

Kész.

A Demokratikus Koalíció Facebook-adatgyűjtős izéje pedig nem ilyen. Ez így ebben a formában nem érvényes.

Ráadásul egy választópolgár a kezdeményezést csak egy aláírással támogathatja, a további aláírásai érvénytelenek – ez a szabály pedig az átlag választó tudatában érvényesülhet oly módon is, hogy „egyszer már aláírtam, és csak egyszer lehet…” – és ez jelen esetben félrevezető, sőt kártékony, mivel a hivatalos íven az ő aláírása nem szerepel.

Őszöd Hustle

Mivel a DK választói körében is népszerűtlen az olimpia megrendezésére irányuló grandiózus terv, ezért a Gyurcsány-párt kapcsolt, és beleállt a Momentum Mozgalom kezdeményezésébe. Igaz, nem úgy, mint az MSZP, akik aláírásra buzdították a szimpatizánsaikat, vagy mint pl. az LMP, akik hivatalosan gyűjtik is az aláírást, hanem ilyen egyedi módon. Úgy gyűjt, hogy nem gyűjt, és úgy íratja alá az ívet, hogy nem íratja alá.

tumblr ojvvvj52A41w31voio1 1280
„-Én csináltam” kép: Momentum tumblr

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!