Szerdán falhoz állítják a fővárosi képviselőket a civilek

Az „Olimpiát? Ne” civil szervezet – ami nem azonos a Momentum-féle csapattal, bár szándékaik közösek – újabb markáns lépéssel igyekszik gyarapítani a napokban beindult olimpia-ellenes demonstrációk sorát.

A fővárosi közgyűlés január 25-i ülésén szavaz Budapest 2024-es olimpiai pályázatának 3. és egyben utolsó szakaszában való részvételhez szükséges dokumentumok elfogadásáról és benyújtásáról.

Ez egy újabb lehetőség arra, hogy a főváros vezetői ebben az egész Magyarország fejlődését hosszútávon meghatározó ügyben felelősségteljes döntést hozva visszalépjenek a pályázattól.

Budapest és Magyarország akkor igazán bátor és erős, ha hátat mer fordítani egy olimpia rendezésének, ki mer állni hazánk összes polgárának hosszú távú érdekeiért, és nem enged az olimpiarendezés csábításának – legalábbis ez az aktivisták álláspontja.

Az „Olimpiát?Ne” kezdeményezés ezért minden fővárosi képviselőt megkeres névre szóló emailben, kérve, hogy egy egész Magyarországot érintő, felelősségteljes döntést hozzanak a pályázat további folytatásának elutasításával, a szükséges dokumentumok elfogadásának és benyújtásának leszavazásával.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!