Orbán beismerte: kormánypárti a politikától független Nemzeti Bank

Mióta nincs ellenzékben az MNB, látványos a gazdasági fejlődés – ezt Orbán Viktor mondta tegnap a Magyar Nemzeti Bank szervezésében megrendezett Lámfalussy-konferencián.

Amikor a jegybank „ellenzékben” volt, amikor két különböző irányba húzott a politika és a pénzügyi világ, Magyarország sokat szenvedett, feleslegesen – fogalmazott Orbán Viktor.

Ám mióta a Nemzeti Bank keresi az együttműködést a mindenkori politikai vezetéssel, azóta látványos a gazdasági fejlődés – örvendezett a miniszterelnök: a mindenkori politikán természetesen a Fidesz-kormányt értve.

Orbán nagy változásként értékelte továbbá az új amerikai elnök, Donald Trump azon kijelentését, amely szerint minden nemzetnek joga van ahhoz, hogy saját magát tegye az első helyre.

Úgy vélekedett, hogy ez a mondat korábban nem hangozhatott volna el. Értékelése szerint ez a kijelentés Trumptól azt jelenti, hogy a bilaterális korszak köszöntött be.

„Engedélyt kaptunk a legmagasabb világi helyről, hogy nekünk is szabad magunkat az első helyre tenni. Nagy dolog ez, nagy szabadság, nagy ajándék” – kommentálta az új amerikai elnök szavait Orbán Viktor.

Szerinte a bilaterális megállapodások előtt nyílik meg a tér a katona- és a gazdaságpolitikában is.

(kép: 24.hu)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!